Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om SønderjyskE: Ny angrebsstjerne og gamle dyder

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang SønderjyskE.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert hold.

Denne gang SønderjysKE.

Transfers:
Ind: Teit Jacobsen (HB Torshavn, lejeaftale udløber), Matt Leider (FC Eindhoven), Johan Absalonsen (Adelaide), Victor Smedsrud (egne rækker)

Ud: Mikael Uhre (Brøndby IF), Simon Kroon (FC Midtjylland, lejeaftale udløber), Emil Scheel (Viborg FF), Mikkel Hedegaard (karrierestop), Sakari Mattila (kontraktudløb), Casper Olesen (kontraktudløb)

Træningskampe:
SønderjyskE - AC Horsens 0-2
SønderjyskE - Esbjerg fB 2-1
SønderjyskE - FC Midtjylland 2-1
SønderjyskE - Randers FC 1-0

Bud på idealopstilling (4-1-4-1): Mielitz - Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Poulsen - Zimling - Absalonsen, Rømer, Jonsson, "Greko" - Lieder 

Status:
SønderjyskE sneg sig ikke med i mesterskabsspillet i sidste sæson, men det endte helt fint for Haderslev-klubben, der var tæt på at nå den sidste og afgørende kamp om en plads i Europa League. Holdet var slet ikke i nærheden af at komme i nedrykningsfare. Et par profiler har takket af i løbet af sommeren, men nye er kommet til, og vi har helt sikkert ikke set det sidste til SønderjyskE på transfermarkedet. Det ser umiddelbart fint ud før sæsonstarten.

Styrker:
Man ved, at SønderjyskE altid står godt i organisationen, og det er et hold, der aldrig giver op. Holdet får muligvis et lidt andet spillemæssigt udtryk i offensiven i den kommende sæson, men de klassiske SønderjyskE-dyder, som har kendetegnet holdet over flere sæsoner, pilles der ikke ved, og det er den største styrke. Alle kender sin plads i SønderjyskE. 

Svagheder:
Claus Nørgaards tropper har ofte lidt for svært ved at score mål. I sidste sæson havde klubben fem deciderede angribere i truppen i form af Mikael Uhre, Casper Olesen, Mads Hvilsom, William Tchuameni og Marko Mitrovic, og kvintetten scorede til sammen 10 mål i Superligaen. Det er simpelthen for lidt, og de ved det godt i Haderslev. Derfor har klubben hentet målmaskinen Mart Lieder - så er spørgsmålet, om han er løsningen på problemet. 

Han bliver vigtig:
Marc Pedersen er for alvor trådt i karakter som den ubestridte leder på SønderjyskE-mandskabet, og meget afhænger af anføreren. Marc Pedersen er kendt som en hård hund, og det er ikke et ry, han er ked af. Han har været dygtig til at bakke det op med fine spillemæssige præstationer - det skal han blive ved med. 

Hold øje med:
Mart Lieder bliver helt utrolig spændende at følge i den kommende sæson. Vi taler om en angriber, der i sidste sæson scorede 30 mål i 31 ligakampe i den næstbedste hollandske række. Selv om det ikke er verdens stærkeste liga, er det altså et snit, der falder i øjnene som noget helt specielt, og kan han overføre det til Superligaen - eller bare lidt af det - ser det for alvor godt ud for sønderjyderne. 

Spørgsmålstegnet:
Mart Lieder er det store håb i SønderjyskE, men tilgangen af hollænderen vil formentlig tvinge cheftræner Claus Nørgaard til at spille på en lidt anden måde. Lieder skal afløse Mikael Uhre, men han er en helt anden type. Han er mere stationær og tager slet ikke nær så mange dybe løb ud mod kanterne. Det får betydning for SønderjyskE's presspil, og Lieders holdkammerater skal være bevidste om, at klubbens nye angriber i højere grad er afhængig af at blive sat i scene, end Mikael Uhre var. I samme ombæring er spørgsmålet, om holdet går væk fra den 4-1-4-1-formation, der har været klubbens varemærke i flere sæsoner, for at satse på en mere klassisk 4-4-2? Det er næppe utænkeligt. 

Bud på placering i grundspillet:
7-9

Premiere:
SønderjyskE - AaB, fredag den 13. juli klokken 20.15.

Statistik fra sæsonen 2017/2018: