Hobro-træner før sæsonstarten: Vejle dufter af fodbold
Foto: Danni Rosenkrantz
Superliga

Hobro-træner før sæsonstarten: Vejle dufter af fodbold

Hobro IK tager hul på sæsonen fredag aften med et opgør ude mod nyoprykkerne fra Vejle Boldklub, og Allan Kuhn glæder sig også til at komme i gang som træner for udeholdet.

Det er ni år siden, at Vejle Boldklub sidst var i Superligaen, så hvis byen, fansene, klubben og spillerne er topmotiverede til fredagens første kamp i denne sæson, forstår man det godt.

Hobro IK er modstanderen fredag klokken 18.00, og også her er der også en mand, der vender tilbage til Superligaen. 

Træner Allan Kuhn er igen at finde i dansk fodbolds bedste række, og det er han altså i Hobro, hvor man går ind til opgøret mod Vejle Boldklub med en sund dosis af respekt for oprykkerklubben.

- Jeg tror, det bliver lige så svært for Vejle, som det bliver for os. Alle fodboldelskere tænker, at Vejle dufter af fodbold, og jeg husker også Vejle som et Superligahold og en klub med mange korifæer som Elkjær og Simonsen. Det er et godt fodboldhold, siger Allan Kuhn til tipsbladet.dk om fredagens modstander og forklarer:

- De kommer til at gå til stålet, men det forventer jeg også, at vi gør. Vi skal fokusere på opgaven og være klar til kampen. Vi træner hårdt i denne uge, og vi ved jo godt, at de vil forsøge at bruge hjemmebanen til noget positivt for dem. Som jeg ser det er det en 50/50-kamp - det er mange åbningskampe generelt, fordi man ikke helt ved, hvordan man står med træningskampe og sådan. I turnering er der en helt anden tænding.

Nu handler det for Hobro om at bygge på sidste sæsons præstationer og så over tid ændre på truppen og stilen, som kommer til at være meget pragmatisk under Allan Kuhn. 

- Jeg vil gerne se et udtryk, hvor spillerne er trygge i de situationer, de er i. Jeg mener, det er min primære opgave som træner at se på spillermaterialet og vurdere, hvad vi kan gøre lige nu. Vi skal skrabe point sammen, men i og med at jeg har fået en lang kontrakt, skal jeg også gerne påvirke tingene og gøre det på min måde over tid. Jeg er tilfreds med den trup, jeg har overtaget, og jeg vil gerne se et hold, der arbejder stenhårdt i kampe. Vi lægger os ikke ned. Det er det, Hobro er vokset på og kommer fra, fortæller cheftrænerne.

Den tidligere FC Midtjylland- og Malmö FF-træner forklarer, at der også er sket meget uden for kridstregerne - blandt andet har klubben været i stand til at opgradere på flere leder og kanter, så man nu spiser morgenmad og frokost sammen, ligesom man har opgraderet på behandlingsdelen, så der nu er fysioterapuet på fuld tid.

Det er to og et halvt år siden, Allan Kuhn sidst var i Superligaen - dengang var han assistent for AaB. Han var i 2016 træner for Malmö FF, mens han i 2017 var uden trænerjob.