Video : Tipsbladet
Superliga

Dyr FCM-forstærkning er købt som venstre back, men er bedst til højre

Joel Andersson har altid spillet til højre og er bedst med sit højre ben, men i FC Midtjylland skal han være venstre (wing)back. Han håber dog alligevel, at han kan bruge klubben som springbræt i karrieren.

Tidligere på sommeren solgte FC Midtjylland Andreas Poulsen til Borussia Mönchengladbach for gode penge, så klubben var på udkig efter en erstatning for den unge venstre back. Det fandt den i Sverige, hvor Joel Andersson spillede.

Den 21-årige Häcken-spiller kom til de danske mestre for angiveligt 10 millioner kroner med følgende ord med på vejen fra sportschef Svend Graversen.

- Det er ikke let at finde en venstre back i dag – slet ikke med det niveau vi efterspørger, men Joel er en spiller, som lever op til vores høje krav. Han er en teknisk stærk spiller med god fart.

Det er dog en tilsnigelse at kalde Andersson for venstre back, for han har brugt langt det meste af sin seniorkarriere til højre i forsvaret, og det er der, han føler sig bedst tilpas.

- Jeg er bedst til højre, det synes jeg absolut. Jeg føler mig mest komfortabel der, og jeg er vant til at spille der. Jeg har altid spillet til højre, så det er vel derfor, siger han til tipsbladet.dk.

Klubben præsenterede dig som venstre back. Har du talt med den om, hvor du skal spille?

- Ikke noget specifikt. De har sagt, at jeg konkurrerer om både højre side og venstre side, men jeg har trænet i venstre og spillet til venstre i nogle af kampene, når jeg har spillet her. Jeg har ikke spillet til højre på nogen tidspunkt her, siger Joel Andersson.

Han har til gengæld prøvet at spille med tre midtstoppere og to wingbacker i Sverige, hvilket han formentlig kommer til i FC Midtjylland. Når han altså kan komme på holdet. For i venstre side skal kan konkurrere med sidste sæsons klubtopscorer, Marc Dal Hende.

- Jeg ved, at konkurrencen er stor i den her klub, og det er sådan, det skal være i en af de bedste klubber i Danmark. Der er mange kampe, og folk kan blive skadet, jeg kan blive skadet, så jeg synes, der er god chance for at spille meget, siger den unge svensker.

Du var fast mand i Allsvenskan og blev angiveligt købt dyrt ind, så du er vel ikke kommet til Danmark for at sidde på bænken?

- Nej, det er jeg ikke. Men samtidig er der konkurrence, og alle vil spille. Jeg konkurrerer altid for at spille og vise, at jeg er den, der skal spille. Det er altid træneren, som vurderer, hvem der skal starte ind, og hvem der skal sidde på bænken, men jeg vil gøre mit for at spille.

Joel Andersson spiller på det svensk U21-landshold og fik i januar debut for ligalandsholdet, der tæller som officielle A-landskampe i Sverige. Det tyder på et vis talent, og han har ambitioner til at matche potentialet.

- Til en start vil jeg gerne udvikle mig personligt. Jeg er kommet hertil for at spille og siden tage et skridt videre i karrieren, hvis man kan sige det sådan. Derudover vil jeg sammen med holdet og fansene vinde mesterskabet og komme langt i Europa, siger Andersson.

FC Midtjylland, med eller uden Joel Andersson, åbner sæsonen i morgen aften mod AGF.