Bedst og værst: N'Doye og Zeca stærke i FCK-avancement
Foto: Jan Christensen - Getty Images
Europa League

Bedst og værst: N'Doye og Zeca stærke i FCK-avancement

Tipsbladet.dk zoomer ind på FC Københavns returkamp hjemme mod CSKA Sofia i Euopa League-kvalifikationens tredje runde.

FC København – CSKA Sofia 2-1
(1-0)

1-0 Dame N’Doye (23.)
1-1 Evandro (57.)
2-1 Dame N’Doye (63.)

Kampens bedste:
FC København:
Det er svært at komme uden om Dame N’Doye, som udover at score hjemmeholdet mål var en kæmpe mundfuld for udeholdets forsvarsspillere. Han er ved at være i topform, og det ses tydeligt. Anfører Zeca spillede også en fremragende kamp på den centrale midtbane, hvor han stort set ikke tabte en duel, ligesom han nærmest ikke tabte en bold.

CSKA Sofia:
I pausen skiftede bulgarerne Evandro ind, og det skulle vise sig at være en god ide. Brasilianeren var teknisk stærk, hurtig og så arbejdede han stenhårdt. Han blev muligvis snydt for et straffespark, ligesom han scorede Sofias mål. Det var heldigt for FCK, at han ikke fik mere spilletid over de to kampe.

Kampens værste:
Der var ingen enkelt spiller, der faldt fuldstændig igennem, men alligevel kan man ikke komme udenom Jan Gregus, som havde svært ved at ramme sine medspillere. Derudover begår han et unødvendigt frispark, som kunne have kostet en udvisning. Slovakken spillede en stærk preseason, men han har haft det svært i sæsonstarten.
Hos bulgarerne var Kiril Despodov fremragende i det første opgør, men han fik det slet ikke til at fungere i dag. Han blev også skiftet ud til sidst.

Kampens detalje:
Der var ikke et wow-moment i kampen, men hvis noget skal fremhæves, så må det være Maurides gode stikning til Evandro, da udeholdet udlignede. En følt aflevering af topscoreren, som inden aktionen ikke havde ramt mange medspillere.
Zeca skal igen fremhæves, for hans evne til at vende af på modstanderne er fantastisk, og det gjorde han mange gange i aften.