FCM klarede sig videre: Nu venter Malmö

Det blev til en samlet FCM-sejr over The New Saints på 5-1, da danskerne vandt med 3-1 i hjemmekampen.

FC Midtjylland er planmæssigt videre til playoff-runden, der er sidste og afgørende i Europa League-kvalifikationen. Det er de efter en sejr på 3-1 på hjemmebane over The New Saints fra Wales, som betyder, at de går videre med en samlet sejr på 5-1.

Som kampen udviklede sig var det ikke sådan, at FC Midtjylland lignede et hold, der spillede sig helt ud. Der var desuden også blevet plads til at rotere lidt, som det har været normen i klubbens første kampe i denne sæson.

Til trods for lidt problemer med spillet, så var det FC Midtjylland, der kom foran med 1-0 efter godt et kvarters spil, da Mayron George takkede for sin startplads ved at lave en smart skudfinte, hvorefter han klaskede bolden ind ved fjerneste stolpe.

Modstanderne fra Wales var dog ikke helt ude af opgøret, og inden deres scoring havde de et forsøg på stolpen. Efter 22 minutter kom målet til TNS, hvor Zsolt Korcsmar fumlede med bolden, hvorefter Dean Ebbe slap frit igennem og scorede til 1-1.

Efter pausen viste det sig, at FC Midtjylland bestemt ikke har glemt, hvordan man benytter sig af dødbolde, og det blev ofte meget farligt. Til sidst måtte det ske, og indskiftede Simon Okosun fik sat bolden ind over stregen i en situation, hvor både George og Onuachu også fik forsøgt sig.

FC Midtjylland lå nu særdeles godt i svinget med en føring både i selve kampen og sammenlagt, men de var slet ikke færdige. Særligt Simon Okosun ville tydeligvis gerne vise sig frem, og med 10 minutter tilbage af kampen headede han bolden i mål til 3-1 efter et præcist oplæg fra Mads Thychosen.

Dermed er de danske mestre videre til den sidste og afgørende runde, hvor de skal møde de svenske mestre fra Malmö FF, hvor der er Europa League-gruppespil på spil.