Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Vendsyssel FF

FC Midtjylland maste i forrige runde bundproppen Hobro, og på papiret er de da også storfavoritter mod Vendsyssel. Oprykkerne har dog for nyligt vist, at de godt kan finde ud af at drille de store hold i Superligaen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag kl. 20.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 MAX
Hashtag: #fcmven #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Det var en kæmpe skuffelse for FC Midtjylland, at de danske mestre ikke fik kvalificeret sig til hverken Champions League- eller Europa League-gruppespillet, men nu ser det ud til, at Jess Thorups mandskab er på vej videre og har rettet fuldt fokus mod titelforsvaret i Superligaen.

Midtjyderne har ikke tabt siden anden spillerunde mod AaB, og i de seneste fire kampe har holdet vundet over FC København, fået point på Brøndby Stadion og senest vandt man overbevisende med 5-2 over bundproppen Hobro IK. Det skal også med, at FC Midtjylland spillede 0-0 mod SønderjyskE, men den kamp blev i høj grad også besværliggjort af Erik Sviatchenkos tidlige røde kort.

De danske mestre er med andre ord inde i en god periode, inden mødet med oprykkerne fra Vendsyssel. Erik Sviatchenko er stadig ude med karantæne og både Ayo Simon Okosun og Artem Dovbyk er skadede.

Rilwan Hassan fik comeback i pokalturneringen mod Dalum og var også med i truppen mod Hobro, og han er også udtaget til dette opgør. 

Vendsyssel FF
De nordjyske oprykkere har i den seneste tid lignet et hold, der efter en flot sæsonstart var ved at finde ind i rollen som oprykker. Før 11. spillerunde havde holdet ikke vundet i Superligaen siden anden spillerunde mod Esbjerg, men så hev de ellers en af de helt store overraskelser op af ærmet. 

Hjemme mod førerholdet FC København vandt Vendsyssel nemlig med 2-1 - endda efter at have været bagud. 

Selvom nordjyderne på papiret er kæmpe underdogs mod FC Midtjylland, går de derfor formentlig ind til kampen med en nyvunden selvtillid og tro på, at de på en god dag kan drille de bedste hold i Superligaen. 

Jakob Hjorth, Mikkel Frankoch, Marcus Solberg, Allan Høvenhoff og Mads B. Mikkelsen sad alle ude mod FC København, og kun Mikkelsen er blevet klar til opgøret mod FC Midtjylland. 

Karantæne:
FC Midtjylland: Erik Sviatchenko
Vendsyssel FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Nicolaisen, Hansen, Scholz - Andersson, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Mabil, Onuachu, Wikheim

Vendsyssel FF (3-5-2): Flø - Juel Andersen, Fischer, Kaltoft - Jensen, Knudsen, Wohlgemuth, Opondo, Christensen - Adekoya, Thorsteinsson

Profilen:
Vendsyssels 19-årige lejesvend fra Fulham, Jon Dagur Thorsteinsson, imponerende i sensationssejren over FC København og viste, at han på en god dag kan gøre ondt på de fleste hold i Superligaen. Mod FC Midtjylland skal han derfor også påtage sig en afgørende rolle, hvis nordjyderne skal levere endnu en overraskelse.

Vidste du, at..:
Vendsyssel har indtil videre mødt fire af de seks bedste fra Superligaen i sidste sæson. Mod både AaB, Brøndby og FC Nordsjælland blev det i alle tre tilfælde til nederlag, men FC København blev som bekendt besejret. Nu venter så de danske mestre fra FC Midtjylland. 

Dom:
Vendsyssel FF viste mod FC København, at de er i stand til at levere en overraskelse, men et FC Midtjylland-mandskab i sin nuværende forfatning er simpelthen en for stor mundfuld for oprykkerne. Særligt på MCH Arena, hvor FC Midtjylland er ubesejret i denne sæson og har vundet fem ud af seks kampe. 

Kampen ender 3-1 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: