Video : Tipsbladet
Superliga

AGF vil køre talenter i stilling: Ikke bare tom snak

Man må fortsat kigge langt efter hjemmedyrkede AGF-spillere på David Nielsens mandskab, men planen er fortsat at få flere af egen avl på førsteholdet.

Benjamin Hvidt, Kasper Lunding, Nimo Gribenco, Magnus Kaastrup.

Talentfulde spillere er der nok af i AGF, men vejen til førsteholdet på Fredensvang synes lang for de bedste ungdomsspillere i smilets by. Af de nævnte har Hvidt, Kaastrup og Gribenco fået minutter i Superligaen, men ikke ret mange.

AGF har fastslået, at man vil have flere af klubbens egne talenter til at spille for førsteholdet, men Peter Christiansen, der er sportschef i klubben, medgiver, at der er udfordringer. Planen er der dog ikke rokket ved.

- Det er ikke bare tom snak. Vi vil det gerne. Men de skal også være gode nok, være klar til det, og der følger et stort ansvar med fra vores side. Vi ønsker ikke at bringe dem ind for tidligt. Det kan have enorme konsekvenser for den enkelte spiller. Det kan ødelægge en karriere, hvis man forcerer det. Der er alt for mange eksempler på helt unge spillere, der er blevet udråbt som det helt store, men som hurtigt brændte ud. Jeg kan godt være helt kynisk og kalkulere med det, men det har jeg ikke lyst til, siger "PC" til Århus Stiftstidende.

Næste opgave for AGF er på hjemmebane mod AaB.