Video : Tipsbladet
Landshold

Bedst og værst: Lerager lynede, Sisto strålede, og Dolberg dukkede ikke op

Her zoomer vi ind på tirsdagens landskamp i Herning.

Tipsbladet.dk på MCH Arena.

Danmark - Østrig 1-0 (1-0)
1-0 Lukas Lerager 29'
2-0 Martin Braithwaite

Kampens bedste:
Danmark:
Tilbagevendte Pierre Emile Højbjerg fortjener et honorable mention, for han spillede med stort overskud og autoritet, men efterhånden som kampen skred frem, blev han overstrålet af Pione Sisto.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller lignede en mand, for hvem det bekom godt at være tilbage på sin gamle hjemmebane. Han traf flere rigtige beslutninger end i de seneste kampe for Danmark, og han lykkedes med flere driblinger. Helt uvæsentligt er det selvfølgelig heller ikke, at han lagde op til Lukas Leragers 1-0-mål.

Det kastede da også et lille jubelbrøl af sig, da stadionspeakeren annoncerede, at hjemmebanefavoritten Sisto var blevet kåret til kampens spiller.

Østrig:
Der var ikke mange om buddet, men det skal ikke tage noget fra målmand Richard Strebinger. Manden med Petr Cech-hjelmen på hovedet diskede op med flere gode redninger og gjorde sit til, at Østrig forblev inde i kampen.

Kampens værste:
Det er hårdt at udpege Kasper Dolberg som kampens værste spiller, men hvis vi vurderer det ud fra, hvem der bidrog mindst til sit hold, må angriberen stå højt på listen. Det var ikke kun hans skyld; han fik eksempelvis ikke meget at arbejde med, men på bundlinjen står, at Dolberg var ganske anonym og blev udskiftet i pausen.

Det var ikke i dag, han overbeviste om, at han skal være Danmarks førsteangriber fremover.

Kampens detalje:
DR's kommentator Andreas Kraul har joket med, at han ikke troede på, at Lukas Lerager rent faktisk fandtes; at Bordeaux-spilleren var et produkt af fantasien. Tirsdag aften i Herning satte sidstnævnte dog et indtryk, der ikke var til at overse.

Lerager spillede ét-to med Yussuf Poulsen, så ét-to med Pione Sisto, og da han pludselig havde lidt plads og en hoppende bold på kanten af feltet, sparkede han den op i hjørnet. Der har ikke været mange landsholdsmål i 2018, dette var nummer ni, men Leragers scoring hører bestemt til blandt de smukkeste af dem.