Video : Tipsbladet
Superliga

FC København tjente godt 80 millioner på Europa-deltagelse

FC København tjente gode penge på deltagelsen i Europa i sidste sæson. Det tåler dog ingen sammenligning med Champions League-årene for de mangedobbelte danske mestre.

FC København har været i et europæisk gruppespil i 12 af de seneste 13 år, og det er godt for dansk fodbold - men bestemt også godt for pengetanken på Østerbro.

I sidste sæson missede FC København kvalifikation til Champions League-gruppespillet og dermed de helt store summer, men Europa League blev også en ganske god forretning for de mangedobbelte danske mestre.

UEFA har torsdag offentliggjort, at FC København indkasserede lige i underkanten af 60 millioner kroner på deltagelsen i Europas næstfineste klubturnering, der for FCK's vedkommende sluttede med samlet nederlag til Atletico Madrid i 1/16-finalerne. Samtidig fik holdet 22,5 millioner kroner for deltagelsen i Champions League-playoff - sidste runde inden gruppespillet - hvor holdet tabte sammenlagt til Qarabag FK.

Dermed tjente FC København altså på den gode side af 80 millioner kroner på resultaterne i Europa. 

Til sammenligning høstede FC København ifølge UEFA 255 millioner kroner i sæsonen 2016/2017, hvor holdet nåede gruppespillet i Champions League.