Smal City-sejr på Wembley

Manchester City holdt trit med Liverpool i toppen af Premier League med en fortjent sejr på 1-0 over Tottenham.

Tottenham og Manchester City skulle mandag aften afslutte tiende spillerunde i Premier League med et brag en kamp på det engelske nationalstadion, Wembley.

Efter en NFL-kamp søndag var banen i en noget dårligere stand, end vi er vant til at se i den bedste engelske række, og det kunne ses på spillet.

Både Christian Eriksen og Dele Alli indledte kampen på bænken for værterne, og den manglende drivkraft på Tottenham-holdet udnyttede City til at dominere første halvleg. Det udmøntede sig i en scoring af Riyad Mahrez og en City-pauseføring på 1-0.

I anden halvleg havde de forsvarende Premier League-mestre adskillige muligheder for at lukke kampen. Først formøblede David Silva og Raheem Sterling en kæmpe mulighed i fællesskab, og senere havde Agüero to farlige forsøg uden held.

I stedet var Tottenham ekstremt tæt på udligningen, da indskiftede Dele Alli fandt Erik Lamela helt fri foran mål ti minutter før tid, men argentineren misbrugte på det skammeligste.

Tættere kom hjemmeholdet ikke på trods af en indskiftning af Christian Eriksen, og derfor fik Manchester City tre meget vigtige point i kapløbet med Liverpool og Chelsea i toppen af tabellen.