Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Hvem har overhånden i guldkampen?

Tipsbladet.dk zoomer ind på den kommende spillerunde i Superligaen.

Danmark vandt Nations League-puljen og har dermed sikret sig en ekstra mulighed for at komme til EM, skulle den almindelige kvalifikation glippe. Det finder Danmark af gode grunde først ud af om et lille års tid, når EM-kvalifikationen er færdigspillet.

Nu kan fokus så igen skifte til dansk fodbolds bedste række, Superligaen, hvor der så småt tælles ned, til klubben går på vinterpause. 17. runde af Superligaen står for døren, og der er flere yderst interessante kampe - blandt andet topkampen mellem FC København og FC Midtjylland.

Lad os se nærmere på, hvad vi gerne vil have svar på denne runde.

Skal Kasper Junker igen være den torn, AGF stikker sig på?

Han skulle kun bruge 11 minutter af sin officielle debut på at komme på tavlen, angriber Kasper Junker. Og ikke bare kom han på tavlen, han gjorde det mod den klub, der i de sidste minutter af sommerens transfervindue solgte ham.

Angriber Kasper Junker vender nu tilbage til Aarhus, og det skal nok blive ganske hedt for angriberen.

AGF-resultaterne har ikke været for gode for tiden, og de vil ikke bryde sig meget om det, hvis det igen er Kasper Junker, der gør det slemme ved AGF.

Kan FC Nordsjælland stoppe højtflyvende OB?

De startede skidt, lå sidst og havde generelt problemer med at få noget til at fungere, men Jakob Michelsen og OB har fået vendt de dårlige resultater og ligger nu nummer fire i Superligaen. Klubben ligner et meget fint bud på et top seks-hold.

Det er kommet i stand, fordi klubben ikke har tabt syv Superliga-kampe i streg, og selv om der har været tre uafgjorte kampe, har det flyttet noget, at de sidste to er blevet vundet.

Nu bliver holdet testet i Farum, hvor hjemmeholdet bestemt også har brug for point.

Kan OB holde den imponerende stime kørende og tage yderligere skridt mod toppen af Superligaen?

Hvem har overhånden i guldkampen?

FC København og FC Midtjylland ligger side om side i toppen af Superligaen. 35 point har de to mandskaber begge hentet, og på søndag krydser topklubberne så klinger.

Der er nok ikke den store tvivl om, at det er de to hold, der ender i toppen af dansk fodbolds bedste række denne sæson. Der er 10 point ned til oprykkerne Esbjerg, der på tredjepladsen når får svært ved at holde trit med de øverste, og sidste sæsons sølvvindere fra Brøndby er allerede 14 point efter.

Så positionskampen mellem de to øverste klubber er godt i gang, og her skal hjemmeholdet FCK forsøge at få hævn for et nederlag på banen i Herning tidligere i sæsonen. Samme sted, hvor FCM i øvrigt sendte FCK ud af Sydbank Pokalen for nogle uger siden.

Ender det i stillingskrig, eller kan et af de to mandskaber trække fra? Svaret får vi søndag i en spændende kamp.