Video : Tipsbladet
Superliga

Thomasberg ser tilbage på FCM-tid: Jeg var ikke klar til det

Thomas Thomasbergs første cheftrænerjob var i FC Midtjylland, og her 10 år senere er Randers-træneren ikke bange for at erkende, at han ikke var klar til jobbet.

På søndag tørner Randers FC og FC Midtjylland sammen i Superligaen, og her skal Thomas Thomasberg forsøge at guide kronjyderne til den første sejr over FCM siden 2012. For ti år siden var det ham, der var chefen i FC Midtjylland.

Da Erik Rasmussen stoppede i FCM i 2008, valgte ulvene at udpege Thomas Thomasberg som afløseren, da han kendte klubben fra sin tid som spiller og som assistent for Erik Rasmussen. Jobbet var Thomasbergs første som cheftræner, og han fik blot en enkelt sæson i spidsen for FC Midtjylland, inden han blev fyret i kølvandet på en fjerdeplads i Superligaen.

10 år er gået, og nu kan Thomas Thomasberg godt se, at han nok tog munden for fuld dengang i 2008.

- Helt ærligt: Jeg var ikke klar til det. Jeg var ikke klar til den klub på det tidspunkt. Men erfaringen havde jeg ikke haft, hvis jeg ikke havde taget jobbet. Så jeg ville alle dage have taget det job, også hvis jeg kunne gøre det om. Der var så mange faldgruber, for eksempel min erfaring som chef. Jeg havde jo ikke nogen erfaring, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet og fortsætter:

- FCM havde fået rigtig gode resultater, og der var kun ét trin op for os men til gengæld fem trin ned. Så synes jeg endda, vi kun gik et halvt trin ned, og at vi kunne have fået FCM tilbage op igen. Men jeg er nået frem til, at det nok var for tidligt. Jeg fik en god læring, og jeg var ærgerlig over det, fordi klubben betød meget for mig. Jeg havde genfundet mig selv der som spiller, efter at være blevet sorteret fra ovenpå en super tid i AaB.

- Den mavefornemmelse, jeg har i dag, og den ro, jeg har, havde jeg ikke for ti år siden. Jeg kan ikke præcis sige, hvor den er kommet fra. Det er med alderen og ved, at jeg ikke hele tiden spekulerer over, hvad andre vil. Jeg bruger kræfterne på at finde ud af, i hvilken retning jeg selv vil, og så stoler jeg på min egen vurdering. Jeg har nok mere selvtillid i dag.

- Når jeg ser tilbage, kan jeg se nogle fælder, jeg i dag ville undgå at træde i igen. Som med at vælge klubber på det rigtige tidspunkt, hvad man som træner skal gøre, når tingene går den forkerte vej. Jeg kan ikke sige præcis, hvad jeg ville gøre anderledes. Men jeg kan sige, at det fungerer, hvis man kan træffe beslutninger intuitivt. Jeg var nok for tænkende, da jeg var cheftræner i FC Midtjylland. Jeg spekulerede over alle mulige effekter af mine beslutninger, hvor andre er rent impulsive og måske burde tænke sig lidt mere om.

Du kan læse hele interviewet med Thomas Thomasberg i Tipsbladet, som udkommer sammen med Ekstra Bladet i dag. 

I Tipsbladet får du desuden:
- Fokus på Ballon d'Or, hvor Tipsbladet som altid afgiver den danske stemme
- Interview med DBU-formand Jesper Møller 
- Morten Glinvads reportage fra Buenos Aires, hvor Superclasico mellem Boca og River Plate aldrig blev spillet

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/