Det lærte vi af Superligaen: Jores Okore skaber problemer for AaB
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Jores Okore skaber problemer for AaB

Tipsbladet.dk ser nærmere på nogle af de svar, som 19. spillerunde i Superligaen gav.

Det er ikke altid, juletiden bliver lige så fredfyldt, som den altid omtales, men inden længe kommer der i hvert fald ro i Superligaen. For der er kun én spillerunde tilbage, før de 14 hold kan gå på ferie.

Inden den skal spilles, ser tipsbladet.dk tilbage på weekendens kampe, og hvad vi lærte af dem.

FCM og FCK er i en liga for sig

Okay, det vidste de fleste måske godt i forvejen, men var man i tvivl, kan man umuligt være det længere. Begge hold i toppen af Superligaen vandt deres kampe med 3-0, og det var ikke over hvem som helst.

OB, som FC Midtjylland slog, lå inden runden på tredjepladsen, mens Esbjerg fB, som FC København vandt over, var det seneste hold, der havde ligget nummer tre. Det var kort sagt en manifestation af den overlegenhed, der har kendetegnet efteråret.

Det var ikke engang sådan, at OB eller EfB var helt vildt dårlige. De mødte bare to hold, der var bedre, og sådan har det været i de fleste af FCM's og FCK's kampe i denne halvsæson.

Jores Okore skaber problemer for AaB

På dansk har vi ikke et ord, der indrammer det lige så præcist, som de har på engelsk. Der er man en liability, når man skaber problemer, hvor man i virkeligheden burde gøre det modsatte.

Det har Jores Okore været for AaB i 2018. Midtstopperen blev udvist mod AC Horsens ved stillingen 2-2, hvilket var hans tredje i kalenderåret. Derudover fik han de to kampes karantæne i april, da han evaluerede dommer Jørgen Daugbjerg Burchardts præstation i en kamp mod FC Midtjylland med ordene: ”Er du racist eller hvad?”

Okore vikarierer jævnligt som anfører for AaB, og hans tre udvisninger er én mere, end holdets normale kaptajn, Rasmus Würtz, har fået i hele sin Superliga-karriere. Den slags skader holdet og gjorde det igen søndag.

Det går både godt og dårligt i Brøndby

Det gode først: Holdet har vendt den dårlige stime og vundet fire kampe i streg. Det er den altoverskyggende opgave for en Superliga-klubs førstehold, og det har bragt Brøndby tilbage i top 3.

Det kan dog ikke helt dække over, at der tegner sig visse splittelser i og omkring klubben. Dels var der Alexander Zornigers kommentar i retning af Masterclass i sidste uge, dels var der trænerens konfrontation med en gruppe fans efter 1-2-sejren i Vejle søndag aften.

Der er sagt og skrevet meget om begge dele, og hvor mange der deler de involverede tilhængeres utilfredshed med Zorniger. Det gør tipsbladet.dk sig ikke til dommer over. Men det er ubestrideligt, at det larmer omkring Brøndby, og det gør sjældent noget godt for et fodboldhold.