Video : Tipsbladet
Superliga

Esbjerg-målmand foran kontraktudløb: Det lader ikke til, vi bliver enige

Jonas Jensen er 33 år og har kontraktudløb til nytår. Han er ikke interesseret i at stoppe karrieren, men lige nu tyder det på, at han forlader Esbjerg fB.

Hvis Jonas Jensen ikke var 33 år gammel og havde stiftet familie, var der ikke så meget at rafle om. Så skulle han bare ud i fodboldverdenen og har nogle oplevelser. Så var det ligegyldigt, hvordan det passede med hans hustrus arbejde og børnenes institutioner.

Men sådan er virkeligheden ikke. Så den rutinerede Esbjerg fB-målmand må forholde sig til, at han ikke bare kan "rejse et sted hen og få en på opleveren", som han siger. 

Spørgsmålet er, hvad der så skal ske. Skal han forlænge kontrakten med EfB, når den løber ud om tre uger?

- Det ved jeg faktisk ikke endnu. Jeg har selvfølgelig talt med min agent, og jeg har også været lidt i dialog med EfB, men det lader ikke lige umiddelbart til, at vi lander en aftale. Vi har i hvert fald lagt forhandlinger lidt på køl. Jeg ved faktisk ikke, om vi genoptager dem. Vi skal lige over Nordsjælland-kampen på søndag, og så skal jeg have snakket min agent, siger Jonas Jensen til tipsbladet.dk.

- Som jeg også har givet udtryk for over for EfB, ville jeg gerne have fortsat samarbejdet, men der skal to til tango, som jeg også har hørt Jimmi (Nagel Jacobsen, red), vores sportschef, sige. Begge parter skal være indstillet på at finde en løsning, og det har vi ikke kunnet i den her omgang.

Jeg lægger mærke til, at du siger "ville gerne have". Skal det tolkes sådan, at I ikke kommer til at finde en løsning?

- Vi snakker sammen løbende, og begge parter kan godt se det fortsætte, så det er indholdet af en eventuel forlængelse, vi er uenige om hvordan skal strikkes sammen.

Målmanden har været i Esbjerg, hvor han også startede karrieren, siden 2014, men har blot fået 14 kampe. Otte af dem i Superligaen. Men selv om han altså både har rundet de 33, ikke har spillet ret meget de seneste år og har kontraktudløb, er der ikke et karrierestop i udsigt.

- Jeg føler mig fit og godt tilpas. EfB var nok heller ikke indstillet på at forlænge samarbejdet, hvis de ikke kunne se sportslig værdi i at have mig i truppen. Jeg føler, jeg stadig har meget at give på højeste niveau, og så længe jeg har det sådan, har jeg ingen intentioner om at stoppe, siger Jonas Jensen.

Esbjerg møder FC Nordsjælland i årets sidste kamp på søndag, og det opgør skal lige af vejen, før Jensen og klubledelsen træffer en endelig beslutning. 

Også den tidligere anfører Nikolaj Hagelskjærs kontrakt udløber til nytår. Han har for længst slået fast over for tipsbladet.dk, at han regner med at forlade klubben til den tid.