Ny AaB-cheftræner: Fint med en prøvetid
Foto: Getty Images
Superliga

Ny AaB-cheftræner: Fint med en prøvetid

Jacob Friis er blevet ansat som cheftræner for AaB i resten af sæsonen. Han håber på at stå i spidsen for sin hjerteklub længere end det, men det er fint med en periode til at se hinanden an.

Sent mandag aften offentliggjorde AaB, at den tidligere assistent, Jacob Friis, der var i første omgang var blevet gjort til midlertidig cheftræner efter fyringen af Morten Wieghorst, skal stå i spidsen for holdet til udgangen af sæsonen.

AaB er dog ikke afvisende over for at forlænge samarbejdet, og Friis går da også efter længere end et halvt år som cheftræner.

- Lige nu har jeg mere end ja-hatten på for at være cheftræner, men jeg ved også godt, det er specielt liv, siger Jacob Friis til AaB TV.

- Jeg kan nemt sidde her og sige, at det tager jeg i stiv arm. Og at det kommer til at køre lige ud af landevejen, men det ved man ikke, før man står der. Så det gør ikke noget at have en prøvetid for begge parter, men jeg går in til aftalen med et mål om, at vi forlænger den til sommer.

Friis har været i AaB, siden han var barn, og han har været både U17- og U19 -træner i klubben og allersenest assistent for Wieghorst. Derfor er det også ekstra specielt at skulle stå med tøjlerne for Nordjyllands Hold.

- Det er noget, der rører én, og jeg glæder mig helt vildt til det. Det er da også stort, når det har været en del af ens liv i så mange år, siger den nye cheftræner.

Jacob Friis’ første opgave som permanent cheftræner er AaB's sidste kamp i efteråret fredag aften mod OB.