Islandske mestre forstærker sig med dansk duo
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Skandinavien

Islandske mestre forstærker sig med dansk duo

De islandske mestre Valur kunne mandag aften præsentere tre nye spillere. Blandt dem var de to danskere Emil Lyng og Lasse Petry.

De har succes med danske spillere på det islandske mesterhold Valur Reykjavik, der i 2018 vandt det islandske mesterskab for andet år i træk med både Tobias Thomsen, Rasmus Christiansen og Patrick Pedersen på holdet. 

I dette transfervindue har både Thomsen og Pedersen dog forladt klubben, som i stedet mandag kunne præsentere to nye danskere. 

Der er først og fremmest tale om angriberen Emil Lyng, som altså efter to korte ophold i skotske Dundee United og ungarske Haladas vender tilbage til islandsk fodbold.

Den 29-årige angriber har tidligere optrådt for KA Akureyri på Island, men nu bliver det altså selveste mestrene fra Valur, der kommer til at få glæde af den danske angriber.

Foruden Emil Lyng kommer 26-årige Lasse Petry også til klubben. Den tidligere FC Nordsjælland-profil har i efteråret været på kontrakt i Lyngby BK, hvor han fået rigeligt med spilletid i NordicBet Ligaen. Nu skal midtbanespilleren så prøve kræfter med islandsk fodbold for første gang i karrieren. 

Den bedste islandske række starter først op til april, hvor Valur starter med at møde Vikingur.