Næstved kommer på udenlandske hænder:
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
1. division

Næstved kommer på udenlandske hænder: "Gaxe" bliver direktør

Overtagelsen af Næstved Boldklub er nu blevet bekræftet. Selskabet, der står bag klubben, har således fået nye tyske ejere, mens den nye direktør bliver Jacob "Gaxe" Gregersen.

Det er efterhånden flere uger siden, at de første historier om en nært forstående overtagelse i Næstved Boldklub nærmede sig, og nu har klubben så fået nye ejere.

I en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside oplyses det nemlig, at selskabet bag Næstved Boldklub, Sjælland Sport & Event, har fået nye ejere.

De to nye ejere er de to tyskere Fabian Ernst og Alex Quaye. Førstnævnte har i sin aktive spillerkarriere spillet 24 landskampe for Tyskland og glæder sig nu til at blive ejer i Næstved Boldklub:

- Det har været vigtigt for os at finde en klub og en by, der har en fodboldhistorie. Her i Næstved fandt vi en klub, der har en rig historie. Det vil sige, at folk i byen ved, hvad det vil sige at spille med i den bedste række, og det er vores mål på sigt, fortæller Fabian Ernst, som samtidig understreger, at klubben allerede har et godt fundament, og at de nye ejere derfor ikke kommer med massive ændringer i forbindelse med overtagelsen:

- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi ikke kommer her med en kortsigtet plan. Vi er her for det lange seje træk, og vi har et ønske om at rykke og udvikle Næstved Boldklub på alle parametre.

- Vi overtager en sund klub, der har gjort det godt i de seneste år, og nu skal vi forsøge at videreudvikle. Det er en stor opgave, men vi har en klar idé om, at vi med hårdt arbejde kan lykkes med den mission, siger Fabian Ernst.

Med overtagelsen bliver det samtidig bekræftet, at den nye direktør i klubben bliver den tidligere FC Vestsjælland- og SønderjyskE-sportsdirektør Jacob "Gaxe" Gregersen:

- Jeg glæder mig til den her udfordring. Det er med stor ydmyghed, at jeg nu tager fat på arbejdet, og jeg ser frem til at møde de mange folk, der har arbejdet og bakket op om klubben, siger Gregersen og fortsætter:

- Jeg vil gerne understrege, at vi med ejerskiftet og mit indtog ikke skal forvente en lønfest. Vi kommer ikke til at hente et halvt superligahold og spillere fra alle fire verdenshjørner her i januar. Vi vil først og fremmest arbejde for at holde fast i den samme økonomiske fornuft, som klubben har været drevet efter i de seneste år.

- Vi har naturligvis en ambition om at bygge på og udvikle klubben, men det skal ikke gøres fra den ene dag til den anden. Folk skal ikke frygte, at vi kommer til at bruge penge vi ikke har, for så at stikke af fra det hele, hvis der kommer udfordringer, lyder det fra den nye Næstved-direktør.

Næstved Boldklub befinder sig lige nu på en 5. plads i NordicBet Ligaen. Klubben var i starten af 90'erne en del af Superligaen, men har ikke spillet i den bedste danske række siden 1996.