Sportschef: Havde Amankwaa dræbt den skotske liga, stod han ikke her
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Sportschef: Havde Amankwaa dræbt den skotske liga, stod han ikke her

SønderjyskE er overbeviste om, at man kan få Danny Amankwaa tilbage i fulde omdrejninger.

Danny Amankwaa blev i sidste uge præsenteret som ny mand i SønderjyskE, og her skal den tidligere FCK-spiller forsøge at få gang i karrieren igen efter et mislykket år i den skotske klub Hearts. 

Skotternes manager var blandt andet ude og berette om dårlig form hos den danske offensivspiller, der i løbet af 2018 blot nåede at optræde i 16 kampe for Hearts uden at komme på måltavlen. 

Når man husker tilbage på Danny Amankwaas velmagtsdage i FC København, er der dog ingen tvivl om, at talentet er uomtvisteligt, og det skal genfindes i den lyseblå SønderjyskE-trøje.

- Vi har løbende fulgt Danny, og så ved vi da godt, at hvis han var taget fra FCK til Skotland og havde dræbt ligaen, så stod han nok ikke i SønderjyskE nu, men nu handler det om, at han skal kickstarte karrieren, og vi er glade for, at vi nu er på et sted, hvor vi kan hente en spiller som Danny, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Der er et godt grundlag for succes, men i sidste ende handler det om, at Danny skal være villig til at arbejde hårdt, og vi skal som klub være dygtige nok til at få ham tilbage på det niveau, han havde, da han var allerbedst. Det er jeg overbevist om, vi også kan.

Sportschefen mener, at SønderjyskE før har vist, at de kan lykkes med et projekt ala det, man har sat i søen med 24-årige Danny Amankwaa. 

- SønderjyskE har altid være gode til at tage de spillere, der af forskellige årsager har lidt et knæk i deres karriere, og så få dem tilbage. Otte ud af ti spillere vil i løbet af karrieren opleve et knæk, så det er der ikke noget alarmerende i, men så handler det om at arbejde sig tilbage, og det er jeg sikker på, vi i fællesskab med Danny kan gøre, lyder det fra Hans Jørgen Haysen.

De to parter nåede i første omgang til enighed om en aftale for hele 2019, men Hans Jørgen Haysen lægger ikke skjul på, at målet er, at Amankwaa skal være længere tid i Haderslev.

- Vi skal se hinanden an, men så er udgangspunktet også, at vi laver et længere samarbejde. Jeg håber, at Danny kommer ud over stepperne fra start, og så sætter vi os ned inden længe og laver en ny aftale, siger han.

Danny Amankwaa spillede 45 minutter for SønderjyskE, da holdet torsdag vandt 2-1 over Esbjerg i en testkamp.