Video : Tipsbladet
EM

Italien overvejer bud på EM i 2028

Præsidenten for det italienske fodboldforbund fortæller, at man kan se store perspektiver i at afholde EM-slutrunden i 2028.

Italien er en stor fodboldnation, men har ikke været vært for en større slutrunde siden verdensmesterskaberne i 1990. Men det er der nu planer om at lave om på.

Til Sky Sport Italia fortæller Gabriele Gravina, der er præsident for det italienske fodboldforbund, FIGC, at forbundet går med kraftige overvejelser om at lægge billet ind på værtskabet for EM-slutrunden i 2020.

Håbet er, at en EM-slutrunde kan være med til at bringe optimisme tilbage til italiensk fodbold, der har haft det svært i de seneste år. Blandt andet missede landsholdet kvalifikationen til sidste års VM-slutrunde i Rusland.

- EM i Italien i 2028 er ikke bare en tanke, men en veltænkt idé. Det er et projekt, der kan bringe optimisme til vores land, og også været et startpunkt for at vi kan forbedre og kick-starte vores spil i forhold til infrastruktur. Jeg håber, at UEFA kan opfylde vores ønske, fortæller præsidenten.

Hvem der skal være vært for EM-slutrunden i 2028 bliver først bestemt i efteråret 2022. Der er derfor stadig et stykke tid til, at Italien får at vide, om de får lov til at lægge græs til Europas bedste landshold om ni år. De mangler desuden stadig at komme med et officielt bud. I 2028 vil det være 18. gang, at europamesterskaberne bliver afholdt.