Video : Tipsbladet
Superliga

Efter pinlig AaB-indsats: Vi er skuffede og flove

AaB blev kørt ud på hjemmebane af Randers FC og kunne sagtens have tabt større end 3-0. Dagen derpå var der gravkammerstemning, men spillerne ved også godt, at de skal rejse sig, for der venter en ny og svær kamp om en uge.

Nordjyske AaB stod vel nok for rundens mest negative overraskelse, da klubben i Aalborg blev rundbarberet af Randers FC og tabte med 0-3. Et nederlag, der kunne være blevet større, hvis ikke kronjyderne før pausen var ineffektive.

De bolsjestribede skabte intet offensivt, tabte duellerne, blev mast fysisk i løbet af kampen og sad alt for langt fra markeringerne. Holdet mistede bolden på egen banehalvdel, havde svært ved at lave nemme afleveringer, og det var med afstand den dårligste præstation i sæsonen for AaB. Ikke just en god cocktail, når man gerne vil give sit hjemmepublikum en god start på forårssæsonen.

Det lå ellers ikke i kortene, da holdet gik ind til kampen, at det skulle gå så slemt.

Der blæste positive vinde, efter Jacob Friis overtog jobbet i slutningen af efteråret, og testkampene gik også fint, blandt andet sluttede man af med en sejr på 5-3 over Vejle.

Derfor kom det som lidt af et chok, at AaB var så ringe mod Randers. Og det chok tager det nok lidt tid at komme sig over - også for aktørerne.

- Det er et åbent sår en dag som i dag, og der var tæt på gravkammerstemning til træning. Der blev ikke sagt meget. Vi er en samling af skuffede og flove spillere. Jeg kan jo lige så godt sætte streg under det: Det var jammerligt ringe. Det er ret ukarakteristisk for den måde, det har kørt på i træningskampene og den korte periode i efteråret under Jacob Friis. Derfor har vi også svært ved at forstå, at det gik så galt, for det gik rigtigt galt. De scorede deres mål i anden halvleg, men de kunne også have scoret i første halvleg. Det var ekstremt, som vi blev overmatchet. Det er en af dem, der gør rigtigt ondt. Og så på hjemmebane. Vi ved jo godt, det ikke har gået skidegodt på hjemmebane (bare otte point i 10 kampe, red.), så vi ville jo gerne vise noget over for publikum, siger Kristoffer Pallesen til tipsbladet.dk.

Hverken i første eller anden halvleg var der noget, der lykkedes for AaB. Tom van Weert havde holdets bedste forsøg på mål - et hovedstød, der svagt gik forbi den ene opstander i første halvleg. AaB var næstbedst på samtlige parametre og åbnede altså foråret med en af de dårligste præstationer i mands minde.

- Vi er også ret forundrede - nærmest chokerede - over, at det kunne gå på den måde, som det gik i går. Der er ikke andet at gøre, end at vi må lægge os fladt ned og sige, at det var noget lort. Men vi skal rejse os igen. Der kommer en kamp om uge, det ved vi jo, selv om der kan være lidt langt til mandag. Vi blev overmatchet fysisk af Randers, og på mandag venter et hold, der er endnu værre fysisk (FC Midtjylland), så vi skal finde et helt, helt andet udtryk frem, siger Kristoffer Pallesen.

Godt nok ligger nordjyderne stadig i top seks, men det spidser for alvor til. Nu venter så FC Midtjylland, der har vundet ni af 10 hjemmekampe og kun spillede den første i sæsonen uafgjort. Med andre ord: En utrolig svær opgave for Aalborg-klubben.

- Det er jo sjældent, man føler sig mere tilpas på udebane end på hjemmebane, men det gør vi statistisk set. Det er så ikke en hvilken som helst udebane, vi skal gæste. Det er MCH Arena, og vi klar over, at det bliver en voldsom omgang, og vi skal finde noget helt andet frem, siger AaB's højre back, der trods den dårlige start på foråret går ind til opgøret mod de danske mestre med tro på tingene.

- Nu skal man ikke fanden på væggen, for der har jo blæst positive vinde omkring os. Det er jo ikke, fordi vi har glemt at spille fodbold på en uge. Vi skal bare finde frem til noget af det, vi ved, vi kan.

- Det tror jeg også, vi gør. Vi er et hold med så meget kvalitet, at vi ikke må og kan spille så dårligt to kampe i træk. Du kommer til at se et helt andet AaB-hold mod Midtjylland, lover Kristoffer Pallesen.

Mens AaB på hjemmebane har været sløje, har udebanen omvendt kastet 20 point af sig - kun FCK har gjort det bedre i Superligaen.

Klubben fra Aalborg ligger nummer seks i Superligaen med 28 point. Samme antal som Horsens, der lige akkurat ligger uden for top seks.