Video : Tipsbladet
Superliga

Formand indikerer sommer uden store FCK-salg: Vil i Champions League

Selv om der er flere store salgsemner i FC København, er det ikke sikkert, de bliver skudt af til sommer. Formand for Parken Sport & Entertainment indikerer, at man til sommer benhårdt jagter en plads i Champions League-gruppespillet.

Peter Ankersen er blevet lovet et salg til sommer, og FC København har allerede hentet afløseren i form af Uruguays Guillermo Varela ind, og måske bliver det eneste mand fra startopstillingen, der får lov til at forlade klubben i det store transfervindue, der er nogle måneder væk.

For Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FC København, er klar til at holde på spillerne i kampen for at komme i Champions League. Det fortalte formand Bo Rygaard torsdag på et pressemøde.

Der budgetteres med et Europa League-gruppespil i den kommende sæson, men selskabet bag Superliga-klubben er klar til at holde på de bedste spillere i jagten på at gøre det bedre end EL og komme i Champions League-gruppespillet.

- 2019 kunne godt være et år, hvor vi holder på flest mulige af vores spillere for netop at have den der sikkerhed for at vinde det danske mesterskab og gå i gruppespillet i Champions League. Det er jo en løbende vurdering. Så det er ikke noget, der sådan shopper op fra år til år, og vi er i den heldige situation, at fordi vi ikke bare er en fodboldklub, men en underholdningsgruppe, har vi en finansiel stamina, der gør, at vi har råd til at tage nogle år, hvor fodboldklubben - det har den faktisk ikke gjort - potentielt set giver underskud, siger Bo Rygaard og forklarer:

- Det er en del af vores langsigtede plan, hvis vi vel og mærke tror på, at vi bygger værdi op på vej mod Danmarksmesterskaber og Champions League, som er det ultimative for os.

Parken Sport & Entertainment fik mandag Lars Seier ind som ny storinvester. Han har betalt 222 millioner kroner for omkring 22 procent af aktierne i selskabet, og samtidig har Erik Skjærbæk også vist, at han er dedikeret i investeringen. Han købte for 65 millioner kroner i aktier og sidder på næsten 30 procent af aktierne som den, der har flest aktier i selskabet.

I fodboldklubben er man også klar til at investere yderligere i de næste år, så man dels kan købe bedre spillere, dels blive ved med at udvikle unge spillere til førsteholdet, som man eksempelvis senest har set det med Jonas Wind.

- Jeg forudser, at investeringsniveauet vil være stigende. Jeg så, at Brøndby meldte ud, at det vil være substantielt stigende for deres vedkommende. 50 procent. Og det er da rigtig fint, fordi de har ikke den track record, vi har internationalt. Vi ser jo meget gerne, at der er nogen, der kommer med ud og spiller Europa-fodbold sammen med os, så Danmark kan få tjent de der meget, meget væsentlige koefficient-point, at det ikke kun er os. For det er ikke nok in the long run.

- For at gøre en lang historie kort: Vi kommer til at øge vores investeringer - vI har ikke lagt op til noget substantielt, altså noget kvantespring, men det er den vej, det går, siger Bo Rygaard.

PSE-bossen fortæller, at pengene blandt andet skal bruges på spillere, der bliver dyrere og dyrere, mens lønninger til spillere også bliver større og større.

Bestyrelsesformanden fortæller i øvrigt, at han hilser konkurrencen og de øgede investeringer fra FC Midtjylland og Brøndby velkommen.

- Det er glædeligt (at de klubber investerer, red.). VI har samarbejde med flere af klubberne uden for banen, og samarbejdet er vigtigt for dansk fodbold, blandt andet i form af fanudvikling. Når man spiller i udlandet, står man sammen, så det vil glæde mig, hvis Brøndby laver yderligere investeringer - som jeg kan forstå, de vil hente finansiering til. Det er et kvantespring for dem, og det glæder mig, hvis der er flere klubber, der spiller med permanent i international sammenhæng. Det er jo en del af vores koncept, siger han og påpeger konkret om Brøndby:

- Når de skal rejse 100 millioner kroner, er en stor del af forklaringen nok, at de vil op på en anden klinge, og der er eksponeringen også større, og de faste omkostninger stiger. Vi skal ikke lave noget kvantespring.

Selskabet Parken Sport & Entertainment har udover fodboldklubben Lalandia og Telia Parken som store aktiver.

På banen fører Ståle Solbakkens mandskab Superligaen med tre point ned til FC Midtjylland.