Video : Tipsbladet
Superliga

Norsk klub vil købe SønderjyskE-angriber fri - men klubben vil nødig sælge

Haugesund har henvendt sig for at hente Mads Hvilsom nu, hvor transfervinduet i Norge fortsat er åbent, men SønderjyskE vil helst holde på ham. Sagen kompliceres yderligere af, at Esbjerg fB fortsat ejer spilleren.

Det er bare at spørgsmål om tid, før Mads Hvilsom er færdig i SønderjyskE. Så meget slog han selv fast over for tipsbladet.dk i slutningen af februar. Havde han dog indstillet sig på, at det først ville blive til sommer, men måske får han muligheden allerede nu.

Danske og norske medier har de seneste dage skrevet, at Haugesund skulle være interesseret Hvilsom, og tidligere i dag forlød det fra Haugesunds Avis, at klubben allerede var enig med Esbjerg fB om en pris for at lade angriberen gå allerede nu.

Det er relevant, fordi Hvilsom er lejet ud fra EfB til SønderjyskE, men det har ifølge sportschef Jimmi Nagel Jacobsen ikke noget på sig.

- Jeg har ikke været i kontakt med Haugesund eller talt direkte med Haugesund om noget, så det kan jeg ikke genkende. Det er først og fremmest SønderjyskE, der har ham registreret i foråret, så det begynder vel med dem, siger Esbjerg-chefen til tipsbladet.dk.

Mads Hvilsoms kontrakt med Esbjerg løber ud efter sæsonen, ligesom lejeaftalen med SønderjyskE gør. Derfor skal begge klubber acceptere at give afkald på angriberen, hvis han skal skifte til Norge nu.

Det er der dog ikke megen vilje til i Sønderjylland, hvor sportschefen ganske vist har talt mere med Haugesund end sin kollega i Esbjerg.

- At der ligger en aftale, har ikke noget på sig. Men at der har været en henvendelse, har selvfølgelig noget på sig. Men vi har Mads af den grund, at vi føler, han kan bibringe os noget, siger Hans Jørgen Haysen, der vil have svært ved at finde en erstatning for Hvilsom nu, hvor vinduet er lukket i Danmark.

- Hvis og så fald der sker noget, hvor det er vores vurdering, at vi kan gå med det, vi har nu, kan det være (de lader ham gå, red.). Men ellers kommer det slet ikke på tale overhovedet. Vi har et sinddsygt vigtigt forår, hvor vi skal bruge alle mand.

Så skal Haysen og co. sælge, skal det være til vilkår, der modsvarer den svækkelse af truppens bredde, som det vil være at undvære Hvilsom.

- Hvis det kommer dertil, at der er nogle vilkår, der kan give mening, kigger vi på det. Lige nu og her er vi ikke der. Der er flere parter i det; der er også noget, der hedder Esbjerg i det. Det er der, den er. Hverken mere eller mindre, siger sportschefen.

Tilbage til Jimmi Nagel Jacobsen i EfB. Vil han være villig til at lade Hvilsom komme tidligt ud af sin kontrakt mod at få en lille mønt ind den anden vej?

- Hvis Haugesund gerne vil Mads, og Mads gerne vil Haugesund, og Mads og SønderjyskE kan blive enige, tror jeg også, vi vil være behælpelige med at finde en løsning på det, siger han.

Mads Hvilsom fik sine første spilleminutter i foråret, da SønderjyskE slog netop Esbjerg med 3-1 i søndags. Han er nu oppe på 16 Superliga-kampe i denne sæson, 6 af dem som starter.