Lars Friis har guidet Brentford B i to pokalfinaler: Det er stort
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Premier League

Lars Friis har guidet Brentford B i to pokalfinaler: Det er stort

Den danske træner for Brentfords B-hold håber og tror på, at han kan få en stærk afslutning på sin tid i Brentford, hvor B-holdet i april spiller finaler i to lokale pokalturneringer.

Det kan godt være, at navnene Middlesex FA Senior Challenge Cup og London FA Senior Cup ikke siger fodboldkendere i Danmark så meget, men det er alligevel to ganske fine og lokale pokalturneringer, som engelske Brentford B har spillet sig i finalen i.

Brentford B er anført af danske Lars Friis, der siden december har stået for at udvikle og lede reserveholdet i Brentford. Setuppet er meget anderledes end i så mange andre klubber, for Brentford spiller ikke med i en liga i England, som så mange andre klubbers reservehold ellers gør.

I stedet rejser Brentfords reserver kloden rundt i jagten på gode kampe og småturneringer, som holdet kan deltage i.

I de to cupturneringer i London har holdet altså formået at nå finalen, og Lars Friis kan se frem til at spille den ene af de to på førsteholdets hjemmebane, Griffin Park, i det vestlige London. 

I det hele taget er det en udmærket måde at slutte tiden i London-klubben af på - til sommer vender Lars Friis nemlig hjem til Danmark.

- Det er jo granvoksne hold, og selv om de alle er fra lavere rangerede ligaer, er det, man skal, jo at vinde. I en af semifinalerne mødte vi sjovt nok Barnet, som førsteholdet mødte i Fa Cuppen. Det er stort, og det er noget, vores fans følger. Vi har mange, der ser første- og andetholdet, og vi glæder os meget til at spille finale den 16. april på Griffin Park. 

- Vi har jo et lidt specielt setup på vores B-hold, fordi vi skal vinde. Der er ikke noget med, at man lige kan drosle ned eller slappe af, for så bliver vi straffet og ryger ud. Og herovre kan de altså godt spille fodbold, eller også har de en fysik, som mange i Danmark ville synes godt om, så man skal være på tæerne. For os er det en fantastisk rejse, at vi nu får lov til at spille pokalfinaler 9. og 16. april, siger Lars Friis til tipsbladet.dk.

Den danske træner, der ud over arbejdet som head coach for B-holdet i en kortere periode agerede assistent for Thomas Frank på førsteholdet, blev ansat i starten af januar 2018 som individuel træner i klubben, og han fortalte tirsdag, at han nu selv skal være med til at finde sin afløser. Siden overtog han også ansvaret for Brentford B, da den tidligere head coach blev forfremmet til permanent assistent for Thomas Frank

Og Friis, 42 år, er tilfreds med, hvor meget han har været med til at præge hverdagen i Brentford.

- Jeg synes først og fremmest, at vi har fået skabt en fantastisk kultur på det her B-hold, hvor der bliver leveret hver eneste dag, og der er et mindset, at man skal bidrage med 100 procent hver gang. Sådan er det ikke altid i alle klubber.

- Man skal huske på, at 90 procent er mellem kampene og på træningsbanen, og det er i de 90 procent, man bliver bedre. De sidste 10 procent er kamp, og det er en eksamen. For at kunne præstere i kamp, kræver det en god dagligdag, og sådan har vi bygget det op omkring B-holdet.

- Jeg synes, jeg efterlader dem et godt sted, og nu har jeg to måneder, hvor arbejdet skal gøres færdigt. Vi har haft tre debutanter på førsteholdet siden jul, og vi har fra B-holdet sendt en otte-ni mand med landshold, så talenterne og strukturen er der, siger Lars Friis, der nok gerne ser en debutant eller to mere på førsteholdet, inden han giver stafetten videre.

Finalen i London FA Senior Cup er mod Welling United FC den 9. april, og en uges tid senere venter så finalen i Middlesex FA Senior Challenge Cup, hvor modstanderen på Brentfords bane er Harrow Borough FC.

Lars Friis har ikke noget nyt job på hånden, når han i slutningen af maj siger farvel til Brentford.