Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide har nærstuderet alle Schweiz-kampe siden 2017

Den danske landstræner har brugt meget tid på at studere EM-kvalifikationsmodstanderne fra Schweiz.

Lørdag gæster Schweiz den georgiske hovedstad Tbilisi, og selvom den kamp kan give landstræner Åge Hareide nogle ideer til Danmarks kamp mod schweizerne på tirsdag, har landstræneren allerede brugt meget tid på at se Schweiz i kamp.

- Jeg har studeret Schweiz siden lodtrækningen i december, så jeg har haft god tid til det. Jeg har set helt tilbage fra VM-kvalifikationen i 2017, siger Hareide til Jyllands-Posten.

Selvom danskerne har stort indblik i det schweiziske spil, så er det ikke så let alligevel, for Hareide mener, at det er et meget utilregneligt hold, som er langt tryggere på hjemmebane end udebane, Danmark skal krydse klinger med tirsdag.

Kampen mellem Georgien og Schweiz vil landstræneren bruge på at finde ud af, hvilket system schweizerne spiller denne gang, ligesom det kan være en indikation om, hvilke spillere der starter mod Danmark.

- Jeg fik nogle svar i Kosovo, og jeg har ikke så mange spørgsmål. Jeg har det meste på plads, forklarer Hareide, og meget tyder derfor på, at den danske opstilling allerede er fastlagt.

Der er kickoff mellem Georgien og Schweiz klokken 15:00 lørdag eftermiddag, mens Gibraltar og Irland tørner sammen i Danmarks kvalifikationsgruppe senere på aftenen.