Video : Tipsbladet
Generelle

Pokal-optakt: FC Midtjylland - OB

Hvem booker de første billetter til pokalfinalen? Svaret får vi i Herning onsdag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 19.30
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Michael Johansen
På TV: 3+
Hashtag: #fcmob #sydbankpokalen

FC Midtjylland:
FC Midtjylland har vundet danske mesterskaber, de har været i et europæisk gruppespil, de har solgt spillere for millioner, de har slået Manchester United. Der er med andre ord rigtig mange ting at være stolte af på heden.

Pokalturneringen har dog udviklet sig til lidt af et smertensbarn på de kanter.

FC Midtjylland har aldrig vundet pokalen, men holdet har til gengæld været i ikke færre end fire finaler - i 2003, 2005, 2010 og 2011. Alle sammen endte altså med et nederlag i Parken. Nu har holdet mulighed for at tage revanche og bryde den onde stime.

Ulvene varmede op til kampen med 0-0 mod FC Nordsjælland i Superligaen. FC Midtjylland vadede i chancer, men holdet kunne altså ikke få bolden ind over stregen, og dermed endte Kenneth Andersens mandskab med at tabe et skridt i mesterskabskampen. I Sydbank Pokalen har FCM leveret overbevisende og ekspederet Dalum IF, FC København og Kolding IF ud.

FC Midtjylland har Rasmus Nicolaisen, Zsolt Korcsmar og Artem Dovbyk på skadeslisten. 

OB:
Fynboerne er simpelthen bare gode i denne sæson.

Holdet sluttede på en solid tredjeplads i Superligaens grundspil, og det første opgør i mesterskabsspillet kastede et point af sig i Brøndby - et point, OB vel at mærke sagtens kunne tillade sig at være skuffede over ikke blev til tre. 

Efter en håbløs start på sæsonen har det kørt som smurt i olie for OB, der altså sideløbende med Superligaen også har leveret i pokalturneringen - noget der bestemt heller ikke har været en vane de seneste mange år. Sejre over AB, Thisted FC, Hobro IK og Esbjerg fB har bragt Jakob Michelsens mandskab hele vejen til semifinalen, hvor holdet nu står over for den hidtil sværeste udfordring.

OB har ligesom FC Midtjylland stået i en del pokalfinaler i tidens løb, men modsat ulvene har fynboerne formået at vinde dem. Den første af slagsen i 1974 endte med et nederlag til Vanløse IF, men efterfølgende har OB vundet fem pokalfinaler ud af lige så mange mulige - den seneste af slagsen over FC København i 2007.

OB fik Jacob Barrett Laursen skadet mod Brøndby, og han misser onsdagens pokalsemifinale. Det samme gør Marco Lund og Janus Drachmann

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Sviatchenko, Scholz - Andersson, Poulsen, Evander, Dal Hende - Mabil, Onuchu, Onyeka 

OB (3-5-2): Grytebust - Leeuwin, Tverskov, Ludwig - Laursen, Kløve, Thomasen, Nielsen, Lund - Kadrii, Jacobsen

Profilen:
Da FC Midtjylland senest stod i en pokalfinale, i 2011, var det med Jakob Poulsen på den centrale midtbane, og han er én af meget få fra dengang, der stadig er i klubben. Nu står anføreren med en ny mulighed for at skulle spille en finale, og han vil helt sikkert være opsat onsdag aften, hvor Poulsens eminente sparketeknik sagtens kan vise sig at få afgørende betydning for udfaldet af kampen. 

Vidste du, at..:
FC Midtjylland har som nævnt tabt fire pokalfinaler ud af fire mulige, og meget bedre er det ikke for Ikast FS, der i 1999 fusionerede med Herning Fremad og blev til FC Midtjylland. Ikast FS har stået i tre pokalfinaler og tabt tre - det giver med andre ord syv midtjyske pokalfinaler uden en eneste sejr. 

Dom:
FC Midtjylland er favoritter på hjemmebane, hvor holdet plejer at vinde, når OB er på besøg. En formentlig meget tæt kamp onsdag aften kan også sagtens tippe til ulvenes fordel, men vi har nu alligevel fidus til, at et velkørende OB-mandskab tager fusen på de danske mestre og snupper billetterne til pokalfinalen. OB vinder 2-1 over FC Midtjylland.