Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - AC Horsens

Arve-fjenderne mødes fredag aften til en kamp, hvor hjemmeholdet kommer med klart mest tro på egne evner - men i den grad også har mest brug for sejren.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Vejle Stadion
Slutspil: Gruppespil - pulje 1
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Max
Hashtag: #vejach #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Vejle har vist tænder i de seneste uger, og i den seneste runde kom så endelig sejren, der enormt vigtigt kom over SønderjyskE, der overbevisende blev nedlagt med 4-1. Sejren betyder, at Vejle styrker chancen for netop at overhale SønderjyskE på tabellens tredjeplads, da der med fire runder tilbage af gruppespillet nu "kun" er fem point op. 

Kravet til Vejle er der dog intet ændret på til de kommende runder - det handler om at hente sejre. Oven på to kampe i træk, hvor dyre mål er blevet lukket ind i overtiden, er selvtilliden uden tvivl vokset med den klare sejr, og det vil uden tvivl være et mere end tændt hjemmehold, der nu er klar til det første af to kampe mod lokalrivalerne fra AC Horsens. 

Træner Constantin Gâlca har i sin første tid eksperimenteret med flere spillere, men nu lader det til, at han har fundet den rette opstilling, da der i de to gruppekampe kun har været byttet ud på målmandsposten på grund af Pavol Bajzas knæskade, der sprang op og fortsat holder ham ude. Også Adam Jakobsen er fortsat ude, mens Gustaf Nilsson kan være på vej tilbage.

Viljormur Davidsen har siddet ude i de seneste kampe på grund af en brækket hånd, men er nu klar til at vende tilbage med en skinne på armen - hvis den da ellers bliver godkendt til kampbrug, hvilket i skrivende stund endnu ikke er afgjort. 

AC Horsens:
AC Horsens løb ind i et klart nederlag hjemme mod AGF, der vandt med 3-0 og dermed stak afsted på førstepladsen i gruppen. AC Horsens holdt dog fast i andenpladsen, da SønderjyskE tabte til Vejle.

Men ret meget mere positivt er der heller ikke at sige om Horsens-holdets nuværende forfatning, der i den grad må skabe bekymring i og omkring klubben.

For det er kun blevet til et eneste point i de seneste seks Superliga-runder. AC Horsens har i de kampe i alt lukket 14 mål ind og selv kun scoret to. Det må og skal være stærkt bekymrende i en periode af sæsonen, hvor det i den grad handler om skarphed i forhold til at undgå nedrykning. 

Der er fortsat kun tre point at give af ned til SønderjyskE, mens der er otte ned til Vejle. Et mareridt vil være at tabe de to kommende kampe til ærkerivalerne fra Vejle, da status inden de sidste to spillerunder ville være et forspring til sidstepladsen på 2-3 point.

Sivert Heltne Nielsen er tilbage fra karantæne og klar til at slås for holdet på midtbanen. Rune Frantsen blev skadet under opvarmningen til kampen mod AGF, men han er med i kamptruppen. 

Karantæne:
Vejle Boldklub: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-5-1): Hagelskjær - Memija, Greve, Lauritsen, Mølgaard - Sousa, Hallberg, Yurchenko, Schoop, Gryn - Finnbogason 

AC Horsens (4-4-2): Delac - Frantsen, Andersen, Qvist, Lumb - Nymann, Jacobsen, Hansson, Prip Andreasen - Junker, Drost

Profilen:
Sergiy Gryn nettede to gange, da SønderjyskE blev nedlagt i den seneste runde og satte en tyk streg under, at han har taget den chance, der er blevet givet ham under klubbens nye træner. Den 24-årige ukrainer er en spændende type, der meget vel kan blive en vigtig spiller i de resterende meget afgørende kampe for Vejle Boldklub.

Vidste du, at..:
Vejle har scoret mindst tre mål i de seneste fire hjemmekampe mod AC Horsens (inklusiv 1. division) og har vundet dem alle fire. 

Dom:
Det er muligt, at gennemsnitshøjden er højest hos AC Horsens, men det er Vejle-spillerne, der kan løbe ind til kampen med ryggen rettet og troen på egne evner styrket. AC Horsens må efterhånden været ganske udfordret hvad det angår.

Til gengæld skal der nok komme gang i kampen, da det ikke "bare" er vigtige point, der bliver spillet om. Ærkefjende-opgøret har sit eget liv, og både spillere og fans fra begge sider kan formentlig sagtens huske, at Vejle vandt med 3-1 i det tilsvarende opgør i efteråret.

Med den skarphed og hurtighed i spillet som Vejle har vist i gruppespillet, er det mere end sandsynligt, at Horsens-defensive endnu engang bliver udfordret og må give fortabt. Vejle viste en effektivitet, som AC Horsens har ledt efter meget længe efterhånden. Vejle vinder igen og gør det med 3-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: