Benzema-hattrick sender Real Madrid tæt på ny sæson i Champions Leagaue

Det skal gå helt skævt til sidst, hvis Real Madrid ikke er med i Champions League i næste sæson efter sejren på 3-0 over Athletic Bilbao.

Real Madrid har i denne sæson haft store vanskeligheder i den hjemlige liga, men det har dog aldrig rigtigt været et tema om de kunne ende med at ryge udenfor top fire, som giver adgang til Champions League i næste sæson.

Nu er de seneste tre sæsoner Champions League-vindere da også meget tæt på at booke billet til endnu en sæson i den fineste europæiske turnering efter holdet vandt med 3-0 over baskerne fra Athletic Bilbao.

Her var det særligt Karim Benzema, der kan se tilbage på en stor kamp, da den franske angriber stod bag alle tre scoringer. Den første kom først i anden halvleg, da han i det 47. minut af kampen headede bolden køligt i netmaskerne efter oplæg fra venstresiden af Marco Asensio.

Benzemas andet mål var også via et hovedstød, og det kom med godt et kvarter tilbage af kampen, da Luka Modric sendte et præcist hjørnespark indover, hvor Benzema gik op blandt venner og fjender og scorede.

Det tredje kom i det sidste minut af den ordinære spilletid, og denne gang kom det efter en fejl af Bilbaos målmand, der var kommet for langt ud af sit mål. I den forbindelse var det Gareth Bale, som kom på bolden og overlod den til Benzema, der scorede fra over 30 meters afstand.

Dermed er Real Madrid nu 12 point foran Sevilla på den nærmeste Europa League-plads, og med fem kampe tilbage af sæsonen, så skal der gå meget galt for Real Madrid, hvis ikke de også er med i Champions League i næste sæson.

Næste opgave for Real Madrid er mod Getafe, som også kæmper om en plads i Champions League.