Video : Tipsbladet
Superliga

Superligaens mest scorende stiller støvlerne: Skal være angrebstræner i FCM

Den mest scorende nogensinde i Superligaen har valgt at hænge støvlerne på hylden - han bliver i stedet angrebstræner i FC Midtjylland.

Han har scoret 145 gange i dansk fodbolds bedste række, Superligaen, men det bliver endegyldigt ikke til flere Superliga-mål for Morten "Duncan" Rasmussen.

Angriberen, 34 år, har nemlig valgt at indstille sin aktive karriere, når denne sæson er forbi i cypriotiske Enosis Paralimni.

Fremtiden har Morten Rasmussen allerede på plads - han skal nemlig være angrebstræner i FC Midtjylland, når han vender tilbage fra en sommerferie, oplyser de forsvarende danske mestre.

- Jeg kunne måske godt humpe mig igennem en sæson mere som aktiv, men da jeg fik tilbuddet om at blive angrebstræner i FC Midtjylland, så jeg det som et perfekt tidspunkt til at indstille karrieren, siger Morten ”Duncan” Rasmussen til FC Midtjyllands hjemmeside og forklarer:

- Miljøet og værdierne i FC Midtjylland er i en liga for sig, og både personligt og familiemæssigt var det en pragtfuld tid, da jeg var i klubben sidst, så både jeg og min familie ser meget frem til at vende tilbage, siger Morten ”Duncan” Rasmussen.

"Duncan" fik sin opvækst i AGF og fik debut på førsteholdet allerede som 16-årig, siden fulgte et skifte til først Brøndby og siden Celtic. I Celtic var der ikke meget succes, og angriberen var på lejeaftaler i Mainz, AaB og Sivasspor, inden FC Midtjylland hentede ham permanent hjem til dansk fodbold.

I 2016 tog Glen Riddersholm Morten Rasmussen med til AGF, og her var han frem til januar 2018, hvor han skiftede til Pogon Szczecin, inden han i sommeren 2018 fik kontrakt i Enonis Paralimni.

Ud over mange mål på klubholdet og i særdeleshed i Superligaen har Morten "Duncan" Rasmussen 13 landskampe og fire mål på cv'et. Han har desuden spillet på alle danske ungdomslandshold.