Video : Tipsbladet
Superliga

AaB vil evaluere utilfredsstillende sæson: Der er en nød, vi skal knække

AaB's sportsdirektør Allan Gaarde tøver ikke med at kalde den netop afsluttede sæson for utilfredsstillende. Der er særligt én nød, nordjyderne skal have knækket.

AaB blev søndag eftermiddag sendt på sommerferie af AGF, der tog den anden sejr i træk over nordjyderne i Europa-playoff og dermed avancerede til næste runde. Udfaldet var ikke overraskende - der er ikke ret meget, der har fungeret for AaB i dette forår.

Jacob Friis' mandskab var kun ét mål fra at komme med i mesterskabsspillet, men alt gik imod nordjyderne i sidste runde af grundspillet, og derfor blev udfaldet, at AaB måtte i gruppespillet. Her præsterede holdet jammerligt i hovedparten af de seks kampe, inden det blev til et klart exit mod AGF. 

I mellemtiden nåede nordjyderne også at tabe en pokalsemifinale til Brøndby IF.

Derfor er der heller ikke ret meget at smile af for sportsdirektør Allan Gaarde, der snart skal på ferie, inden planlægningen af en ny - og forhåbentlig bedre - sæson går i gang.

- Det har været utilfredsstillende i forhold til vores egne forventninger og målsætninger. Vi skal i den kommende tid evaluere i detaljer, og det er noget, vi gør internt. Det har på mange måder været en lige-ved-og-næsten-sæson, siger Gaarde til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi havde det ene ben i top seks i sidste runde i grundspillet, men ender på den værste placering overhovedet som nummer syv. Det gav os en ordentlig mavepuster, som blev siddende i kroppen i hele slutspillet.

- I pokalen gentager historien sig lidt. Det var småting, der blev afgørende i semifinalen i Brøndby, men marginalerne faldt ikke ud til vores side. Det har bare været sådan en sæson, men selvfølgelig kan vi ikke komme udenom, at det ikke har været tilfredsstillende.

AaB's sportsdirektør sammenligninger det med sæsonen 16/17, hvor holdet også missede en plads i mesterskabsspillet i sidste runde for at præstere under lavmålet i det efterfølgende gruppespil.

- Det er en nød, vi skal have lært at knække. For to år siden skete fuldstændig det samme. Der missede vi også lige akkurat mesterskabsspillet og præsterede sløvt i det efterfølgende slutspil. Det går ikke. En sæson slutter ikke efter 26 runder, fordi man ikke opnår det mål, man har sat sig i første omgang. Det er selvfølgelig noget, vi skal have talt grundigt igennem, siger sportsdirektøren.

Allan Gaarde afviser, at han har talt med store bogstaver i kølvandet på den skuffende afslutning på sæsonen.

- Det er ikke en stil, jeg tror på. Vi evaluerer stille og roligt internt på hver enkelt spiller og på stabsammensætningen. Vi ved, at vi har gode folk ansat, og vi tror på, at udviklingen findes ved at dykke ned i detaljen. Det positive ved foråret har været, at vi har givet spilletid til en masse unge spillere, som skal tage over i de kommende år, siger Gaarde, der ikke tvivler et sekund på den nuværende trænerstab:

- Jeg er helt sikker på, at det igangværende projekt er det rigtige for AaB. Derfor indgik vi også en lang aftale med Jacob Friis, og vi har en god stab omkring ham. Der vier vi ikke en meter fra. Det er også folk, der passer til den strategi, vi arbejder ud fra. 

AaB's Superliga-topscorer i denne sæson blev Lucas Andersen med ti mål.