Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - Hobro IK

Sjældent har udtrykket "vind eller forsvind" været mere passende. Den samlede taber over de to opgør rykker ned, mens vinderen får en chance mere.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Vejle Stadion, Vejle
Slutspil: Nedrykningsplayoff
Dommer: Morten Krogh
På TV: Canal 9
Hashtag: #vbhob #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Nu er det nu. Hvis man taber, er der ikke flere chancer, ikke flere nye faser af slutspillet, ikke nogen returkamp. Man rykker bare ned.

Vejle er et svært hold at blive klog på. Det indledte gruppespillet med to sejre og to uafgjorte, men tabte så 2-4 til AGF og 1-4 til SønderjyskE. I første kamp mod Hobro var Vejle så tilbage i rollen som vinder igen, denne gang med 0-1 på udebane.

Så det er trods den svingende form VB, der går ind til kampen med de bedste kort på hånden. Holdet kan nøjes med uafgjort, mens Hobro skal op og vinde. Og så er Vejle på hjemmebane.

Det er ikke kun glædeligt for Nørreskovens helte, fordi stadion bliver stort set fyldt. Det er også en fordel, fordi sejren i Hobro i seneste runde var den første på fremmed græs i hele sæsonen. VB er bare bedst i Vejle.

Holdet må dog undvære topscorer Allan Sousa, der stadig sidder ude, efter han fik rødt kort mod AGF i påsken. Det samme gælder Viljormur Davidsen, der blev udvist i den ligegyldige kamp mod SønderjyskE.

Hobro IK:
Mens Vejles form har været op og ned, har Hobros kurve været mere jævn. Desværre for himmerlændingene har den konstant ligget temmelig lavt: Hobro har bare vundet én af holdets seneste ti kampe.

Fordelen for holdet er, at det har haft hele foråret til at forberede sig på de her kampe. Allerede da sportschef Jens Hammer Sørensen skulle begrunde, hvorfor han havde ansat Peter Sørensen som cheftræner i stedet for Allan Kuhn, sagde han, at det var, fordi Sørensen havde erfaring fra Superligaens nedrykningsplayoff. Nu skal det gamble stå sin prøve.

Sørensen fik torsdag eftermiddag forlænget sin kontrakt, så han også er at finde i klubben i næste sæson, uanset hvordan det går. 

Hobro er dog markant svækket forud for returkampen, da holdet må undvære anfører Jonas Brix-Damborg. Han har karantæne. En anden rutineret spiller i form af Martin Mikkelsen kommer heller ikke på banen, da han er skadet de kommende måneder.

Mere tvivl er der om Rasmur Minor Petersen, der måtte udgå med frygt for en hjernerystelse i det første opgør. Hvis den frygt viser sig at være begrundet, er han næppe med i returkampen. Til gengæld vender Yaw Amankwah tilbage fra karantæne.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Allan Sousa, Viljormur Davidsen
Hobro IK: Jonas Brix-Damborg

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Hagelskjær – Memija, Lauritsen, Greve, Amundsen – Schoop, Hallberg – Louati, Yurchenko, Hryn – Finnbogason

Hobro IK (4-5-1): Rask – Gotfredsen, Amankwah, Bøge, Haarup – Sabbi, Hammershøy-Mistrati, Putros, Olsen, Cappis – Kirkevold

Profilen:
Det er måske ikke så overraskende, men alt tyder på, at Hobro skal sætte sin lid til Pål Kirkevold. Sidste sæsons topscorer lavede fem mål i seks kampe i gruppespillet, og hvis han kan holde sin målform kørende, må man sige, at han har timet den helt rigtigt.

Vidste du, at..:
Alt tyder på, at Vejle kommer til at score. Holdet er ikke gået fra banen på Vejle Stadion i de 13 seneste kampe uden at lave mål, mens Hobro ikke har holdt nullet på udebane i sine seneste 17 forsøg.

Dom:
Man må formode, at Hobro på et tidspunkt satser hele butikken, hvis holdet stadig er bagud samlet. Der er ligesom ikke så meget at tabe længere. Men spørgsmålet er, om holdets skrøbelige defensiv kan holde til, at Peter Sørensen blæser til angreb.

Det er i det hele taget Vejle, der sidder med alle trumferne på forhånd, men der skal ikke mere end én Kirkevold-genialitet til, før Hobro er tilbage på lige fod. Buddet herfra bliver dog, at Vejle klarer den, vinder 2-1 og sender Hobro ned i 1. division.

Tidligere indbyrdes kampe og form: