Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vendsyssel FF - Lyngby Boldklub

Efter Lyngbys sejr på 2-1 over Vendsyssel torsdag mødes de to klubber nu i Hjørring. Det kommer til at blive tæt mellem de to hold, hvor den samlede vinder står med en billet til næste sæsons Superliga.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Nord Energi Arena, Hjørring
Slutspil: Superliga-Kvalen
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #venlbk #sldk

Holdnyt:
Vendsyssel FF:
De tabte i Lyngby, men faktisk bør der være glæde over "kun" at tabe med 1-2, for Vendsyssel havde store problemer i udekampen mod klubben fra NordicBet Ligaen. Sidst i opgøret missede Lyngby flere store muligheder, ligesom Frederik Gytkjær misbrugte et straffespark.

Så 1-2 er faktisk et - når man ser på kampens forløb - godt resultat for Vendsyssel, der ved, at en 1-0 sejr vil være nok til at tage den ene Superliga-billet, der er på spil.

Peter Enevoldsen, der stod i spidsen for holdet for første gang mod Lyngby, må gå ind til kampen med en vis bekymring, for præstationen i udekampen var ikke solid, og Vendsyssel lignede ikke et hold med fornyet energi efter trænerskiftet.

Klubben er "kun" bagefter med et enkelt mål, og derfor skal man ikke ud og satse vildt og voldsomt fra start, men kan i stedet spille eget spil. Et mål imod vil for eksempel være et problem, for så skal Vendsyssel score to for bare at komme i forlænget.

Jakob Hjorth, Sebastian Czajkowski og Alexander Juel Andersen ventes alle at være ude af opgøret.

Lyngby BK:
Hvis det ikke ender med en plads i Superligaen i den kommende sæson, vl Lyngby kunne se tilbage på første kamp mellem de to mandskaber, hvor Frederik Gytkjær var lidt af en skurk med et brændt straffespark og en derudover gigantisk mulighed. Der var i det hele taget masser af muligheder til at vinde større end med 2-1.

Nu gælder så en udekamp i Hjørring, og det kan godt gå hen og blive en hård omgang for Lyngby.

Christian Nielsens mandskab ved, at man er Superliga-hold, hvis man undgår at tabe opgøret, men et nederlag på 0-1 er nok til at sende klubben tilbage i NordicBet Ligaen. Derfor kan holdet ikke spille på resultatet, men skal i stedet ud og forsøge at score mod Vendsyssel.

Klubben har haft et stærkt forår med 29 point i 14 kampe og vandt altså første opgør, så der bør være masser af selvtillid til opgøret på søndag.

Lyngby var senest uden Kristian Lindberg, Rezan Corlu og Daniel Stückler, og de tre kan risikere igen at være ukampdygtige.

Karantæne:
Vendsyssel FF: Ingen
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vendsyssel FF (4-4-2): Flø - Svenningsen, Fischer, Kaltoft, Henriksen - Konaté, Wohlgemuth, Frankoch, Thorsteinsson - Källman, Kamara

Lyngby BK (4-4-1-1): Mikkelsen - Tshiembe, Winther, Nielsen, Mouritsen - Fosgaard, Christjansen, Ørnskov, Mohammad - Gytkjær - Kjær

Profilen:
23-årige Mikkel Frankoch er en spændende spiller, der har udviklet sig godt over de senere år. Vendsyssel hentede midtbanespilleren i Skive for et par år siden, og han står for gode pasninger og masser af power på den centrale midtbane. Det tidligere FCM-talent kan blive en afgørende spiller mod Lyngby, hvis han får tid og plads til at sætte spille centralt på midtbanen.

Vidste du, at..:
Det er andet år i træk, de to hold mødes i playoff om en enkelt Superliga-billet. Sidste gang var Vendsyssel bedst, og nu skal det afgøres, hvem af de to klubber der er bedst denne gang.

Dom:
Det tegner til at blive endnu en tæt kamp. Da de to hold mødtes torsdag, var der masser af chancer, og det var mere åbent end forventet. Det bliver nok ikke helt på samme måde, forventer vi, for Vendsyssel ved, at et mål imod vil gøre det svært for holdet, der i det tilfælde skal lave to for bare at få forlænget spilletid.

Vi tror på, det bliver intenst og nervepirrende, og så tror vi på, at Nicolai Fløs mange store redninger i første opgør ender med at blive udslagsgivende, fordi Vendsyssel på hjemmebane er en tand stærkere end Lyngby og vinder med 1-0.

Vendsyssel tager billetten til Superligaen i den kommende sæson.

Tidligere indbyrdes kampe og form: