Video : Tipsbladet
Superliga

Fra sportsdirektør til U19-træner: Mogens Krogh har taget livet op til revision

Mogens Krogh har valgt at ændre kursen i sit liv, og nu skal han være U19-træner i Hjørring IF.

Hvor rigtig mange mennesker bruger et helt liv på at jagte en forfremmelse, har Mogens Krogh helt frivilligt valgt at degradere sig selv på arbejdsmarkedet. Det følte han, der var behov for i lykkens tjeneste.

Mogens Krogh stoppede i slutningen af 2018 som sportsdirektør i Vendsyssel FF, men nu er han tilbage i klubben - som cheftræner for U19-holdet Hjørring IF.

At gå fra sportsdirektør til U19-træner svarer vel lidt til at gå fra butikschef til kassemedarbejder i Netto, og Mogens Krogh kan godt se, at der er tale om et drastisk skifte på karrierevejen.

Men han smiler til op over begge ører.

- Efter min tid som sportsdirektør i Vendsyssel trak jeg lidt luft ind, og så var jeg i dialog med en større dansk klub om et tilsvarende job, men jeg har også været igennem en helbredsmæssig udredning, som har gjort, at jeg har taget mit liv op til rivision. Fra nu af vil jeg gøre noget, der gør mig glad hver eneste dag, og jeg bliver sindssygt glad ved tanken om at være U19-træner i Hjørring IF, siger Mogens Krogh til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Fodbolden har givet mig utrolig meget, og det her er en mulighed for mig for at give noget tilbage. Det var også spændende at være sportsdirektør og være med i maskinrummet, men det er også et job, man passer syv dage om ugen, og det er ikke 8 til 16. Det var som sagt spændende, men nu vil jeg have et liv, der gør mig glad. Det er det eneste, der betyder noget for mig.

Hvad mener du med "en helbredsmæssig udredning"?

- Jeg har været ude for nogle ubehagelige situationer, og derfor har jeg af flere omgange været på hospitalet, hvor jeg er blevet tjekket godt og grundigt igennem. Det har været for blodpropper og andet i den stil. Det har været et klart vink med en vognstang, lyder det fra Mogens Krogh. 

Lyder det ikke lidt som stress?

- Hvis du spørger mig, vil jeg sige, at jeg aldrig har været stresset, men jeg kan godt se, at det selvfølgelig er en reaktion på et eller andet. Jeg er jo heller ikke ung længere. Jeg har valgt at lytte til min krop, og jeg vil gerne leve et liv, hvor jeg har tid til de ting, jeg gerne vil - eksempelvis at dyrke den mængde motion, jeg ønsker. Det får jeg mulighed for nu, og så er jeg stadig forankret i Nordjylland, hvor min familie og jeg er lykkelige for at være, siger han.

Mogens Krogh starter jobbet som U19-træner i Hjørring IF efter sommerferien, og derudover arbejder Brøndby-legenden på at etablere sit eget målmandsakademi. Også det tages der hul på efter sommerferien.

- Jeg glæder mig til en de nye udfordringer sammen med en masse unge mennesker, som jeg forhåbentlig kan være med til at anspore. De har en sult og en vilje efter at forbedre sig, som jeg synes er utrolig inspirerende, og jeg glæder mig meget, lyder det fra den tidligere topmålmand.

Mogens Krogh fylder 56 til efteråret.