Video : Tipsbladet
Landshold

Wieghorst tager et år uden løn: Jeg er i en heldig situation

Morten Wieghorst er ansat som assistenttræner for Danmarks landshold, men først fra sommeren 2020. Indtil da får han ingen løn, men skal nok klare sig, forsikrer han

I går var en begivenhedsrid dag i DBU. Her blev det offentliggjort, at Åge Hareide ikke får forlænget sin kontrakt, og dermed stopper som dansk landstræner senest til sommeren 2020. Det blev samtidig meddelt, at Kasper Hjulmand overtager trænersædet, mens Morten Wieghorst bliver assistentræner.

Hvor den kommende cheftræner i forvejen er ansat som konsulent i DBU, har Morten Wieghorst stået uden job siden, han blev fyret i i Superligaklubben AaB i november 2018. Og med et job i udsigt næste sommer, kommer han derfor til at gå i lidt mere end et år mere uden at få en månedlig løn. 

Morten Wieghorst fortæller ifølge Ritzau, at han nemlig ikke har planer om at tage et andet trænerjob inden, han starter på landsholdet. Han påpeger dog samtidig, at man ikke skal være bekymret for ham af den grund.

- Det er meget personligt, men jeg er i en heldig situation, så jeg skal nok klare mig, lyder det beroligende fra den kommende assistentræner, der samtidig fortæller, at han glæder mig meget til at arbejde sammen med Kasper Hjulmand igen.

Trænerduoen har tidligere udgjort trænerteamet i FC Nordsjælland, dengang dog med Wieghorst som cheftræner og Hjulmand som assistent. Næste år bliver rollerne byttet om, og Kasper Hjulmand er meget beæret over, at Wieghorst har takket ja til jobbet som assistentræner. Det kan du læse mere om her.