Video : Tipsbladet
Serie A

Kjærs tidligere træner får permanent kontrakt i Serie A-klub

Vincenzo Montella er udpeget som permanent træner i Serie A-klubben Fiorentina, som han tidligere har stået i spidsen for i tre sæsoner med ganske stor succes

Den italienske klub Fiorentina har fundet sin træner til den kommende sæson, og det bliver Simon Kjærs tidligere træner i Sevilla, som overtager tøjlerne i Firenze-klubben. Vincenzo Montella bliver får nemlig en permanent kontrakt med klubben, hvor han overtog trænersædet fra Stefano Pioli tilbage i april. Det skriver Football Italia.

Afslutningen på sæsonen var ellers ikke særlig succesfuld, da Montella ikke formåede at vinde en eneste kamp siden sin ankomst. Det blev til to uafgjorte og seks nederlag, men Fiorentina ledelse har ikke desto mindre valgt at give Montella en chance for at bevise sit værd i den kommende sæson.

I seneste sæson overlevede de lilla-klædte ellers kun med nød og næppe, men i Fiorentina håber man formodentlig på, at Montella kan gentage kunststykket fra sin første periode i klubben fra 2012 til 2015. Her blev det til to fjerdepladser i Serie A, en finaleplads i Coppa Italia samt en semifinale i Europa League.

Siden er det hverken gået godt for Fiorentina eller Vincenzo Montella. Hvor klubbens deroute har sendt dem ned blandt bundklubberne, har Montella måtte lide flere fyringer.

Først blev han i november 2017 fyret i AC Milan, men blev kun en måned senet hyret til at træner Simon Kjærs Sevilla. Her blev det kun få måneder, da han allerede i april 2018 modtog sin anden fyreseddel på kun et halvt år. Siden gik Montella arbejdsløs, indtil hans gamle klub Fiorentina kom på banen med håbet om fornyet succes til begge parter.