Video : Tipsbladet
EM

Dagens EM-profil: Belgisk håb scorede det første hattrick på Manuel Neuer

På hver kampdag under U21-EM bringer tipsbladet.dk et portræt af en af aktørerne ved slutrunden.

U21-slutrunden er ikke bare et møde med 12 nationer. Det er også et møde med nogle af de 276 spillere, der er udtaget til slutrunden for deres land.

På hver kampdag under U21-EM vil tipsbladet.dk bringe et portræt af en af aktørerne.

Dagens U21-profil er: Dodi Lukebakio, Belgien

21-årige Dodi Lukebakio er indehaver af en unik Bundesliga-bedrift. I den forgangne sæson præsterede den belgiske offensivspiller at lave hattrick på Manuel Neuer, da han og holdkammeraterne fra Fortuna Düsseldorf mødte Bayern München, og der er han den eneste, der har formået i en tysk ligakamp.

Det nævnte opgør på Allianz Arena endte 3-3, og der blev for alvor kastet lys over Dodi Lukebakio efter den bedrift. Det er selvsagt ikke hver dag, en spiller fra Fortuna Düsseldorf laver hattrick mod Bayern München.

21-årige Lukebakio scorede ti mål i Bundesligaen i den forgangne sæson, og han viste sig især at have næse for at score mod de store hold i Tyskland. Belgieren scorede i begge kampe mod Bayern München, og han kom også på tavlen mod Borussia Dortmund, Schalke 04 og Werder Bremen. Målet mod Dortmund var med til at tilføre danskerklubben det første nederlag i sæsonen, og faktisk var Lukebakios scoring en konsekvens af en stor fejl fra Jacob Bruun Larsen (se videoen i toppen af artiklen).

Dodi Lukebakio er ejet af Watford FC og var derfor blot udlejet til Fortuna Düsseldorf. Han ventes at få chancen i Premier League i den kommende sæson efter at have vist sit værd i Bundesligaen.

Dodi Lukebakio har rødder i Congo, og han har allerede spillet en A-landskamp for afrikanerne. Nu satser han dog benhårdt på en fremtid på det belgiske landshold, og første skridt er at vise flaget ved U21-EM. 

Belgien lagde fra land med et 2-3-nederlag til Polen i første kamp, og her spillede Dodi Lukebakio 90 minutter uden at gøre det store væsen af sig.