Spanien tog fortjent sejr over Belgien i sidste minut

Spanien dominerede, men skulle helt hen til de døende minutter før de fik afgjort kampen De holder sig dermed til i kampen om avancement

To af Europa mest talentfulde nationalmandskaber tørnede onsdag aften sammen, da Belgien og Spanien kæmpede for at holde håbet om avancement ved lige i det igangværende U21-EM.

Begge hold havde desperat brug for en sejr for at holde håbet om avancement i live, og en chancerig kamp med spansk dominans endte ganske fortjent med en sejr på 2-1 til Spanien.

Spanierne startede bedst, og havde godt flow i spillet i kampens indledning. Det gav hurtigt pote, da de allerede efter syv minutter kom foran 1-0 ved Dynamo Zagrebs Dani Olmo, der på oplæg af Valencia-profilen Carlos Soler sendte bolden i mål fra kanten af straffesparksfeltet.

Belgien havde ikke meget at byde ind med, men efter 24 minutter fik de med hjælp fra lidt held og tilfældigheder alligevel udlignet. Et hjørnespark fandt frem til forsvarsspilleren Sebastiaan Bornauw, der med hjælp fra Carlos Soler fik skrabet bolden ind over stregen.

I anden halvleg blev den spanske dominans endnu større end i de første 45 minutter, og i perioder var der decideret skydetelt mod det belgiske mål. Manglende skarphed, held samt en storspillende Ortwin De Wolf i det belgiske mål holdt dog Belgien inde i kampen.

Da kampen nærmede sig sin afslutning begyndte belgierne at true det spanske mål, men de manglede ligeledes skarphed foran mål – og det blev straffet.

Netop som man troede, at kampen ville ende i et for begge hold ubrugeligt uafgjort resultat, slog spanierne til. Efter 89 minutter sendte Pablo Fornals et knastørt skud afsted fra distancen, og den kunne Ortwin De Wolf ikke gøre noget ved.  Fornals er i øvrigt netop blev købt af Premier League-klubben West Ham fra spanske Villareal.

Med sejren kommer Spanien op på fire point i Gruppe A, hvilket sender dem midlertidigt op på gruppens førsteplads. Det kan dog meget vel ændre sig, når gruppens øvrige to hold, Italien og Polen, mødes senere onsdag aften.

Belgien ser til gengæld ud til at være tæt på at være færdige ved U21-EM allerede efter de to første kampe af gruppespillet. De kan matematisk stadig nå gruppens andenplads, men det kræver at alt flasker sig i både deres egen og de andre grupper i sidste runde af gruppespillet.