Video : Tipsbladet
Superliga

Lasse Vigen glad for Niels Frederiksen: Havde et fint forløb under ham

Lasse Vigen Christensen er glad for ansættelsen af Niels Frederiksen som cheftræner i Brøndby, men han er sikker på, at han ikke får noget foræret.

Hvad Niels Frederiksen er for en type træner, er der formentlig ingen i Brøndby, der kan svare mere præcist på end Lasse Vigen Christensen. 

Den 24-årige midtbanespiller har huseret under Niels Frederiksens ledelse på det danske U21-landshold, og Vigen var en meget værdsat spiller af den kommende Brøndby-træner, der blandt andet gjorde ham til anfører på holdet. 

Nu forenes Lasse Vigen Christensen og Niels Frederiksen på den københavnske vestegn, efter at Danmark er blevet slået ud af U21-EM, og Niels Frederiksen kan hellige sig jobbet i Brøndby. 

- Jeg havde et rigtig fint forløb under Niels, og jeg synes, han er en dygtig træner. Han er taktisk stærk, han er stærk i sit koncept, og han er god til at videregive det til et hold og få alle til at forstå det, siger Lasse Vigen Christensen til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Det er selvfølgelig et helt anderledes samarbejde, der er fra landstræner til spiller og klubtræner til spiller, og jeg glæder mig til at have en lidt mere udviklende sparringspartner. Jeg synes, han har meget at give, og jeg er sikker på, mange spillere kommer til at rykke sig under ham.

Brøndby-spilleren køber ikke den præmis, at Niels Frederiksens ansættelse i klubben kan være godt for ham personligt. Når det handler om at blande kortene om søndagen, har Frederiksen ingen favoritter.

- Sådan tænkte jeg ikke, og det gjorde jeg ikke, fordi jeg kender Niels. Jeg kender ham godt nok til at vide, at det altid er de bedste, der spiller. Jeg ved selvfølgelig, at jeg er en type spiller, han godt kan bruge, men det er op til mig at bevise, jeg skal være en del af holdet, siger Vigen, der nød den tillid, der var på U21-landsholdet under Niels Frederiksen:

- I en periode i min karriere, hvor jeg ikke fik så meget spilletid på klubplan, gav han mig en vis tillid ved at lade mig spille på U21-landsholdet, og jeg gjorde mig selvfølgelig også selv fortjent til det, fordi det skal man under Niels. Han gav mig mulighed for at vise mig frem, selv om jeg ikke spillede så meget, og det satte jeg stor pris på.

Niels Frederiksen har tidligere stået i spidsen for Lyngby BK, Esbjerg fB og altså det danske U21-landshold, så den tidligere bankmand har utvivlsomt bevæget sig på store scener, men ikke så store som i Brøndby, hvor presset og opmærksomheden er noget helt særligt.

Det er Lasse Vigen sikker på, at Niels Frederiksen kan håndtere.

- Jeg kender kun Niels som landstræner, men jeg forestiller mig, han vil klare det rigtig fint. Han slår mig som en trænertype, der er fokuseret på opgaven og på de ting, han kan gøre noget ved. Alle, der kommer til Brøndby, vil opleve et større pres, end de gjorde før, fordi der er så stor interesse. Og det er fedt, men det kan også være hårdt, og jeg tror, der også vil være en omstillingsperiode for Niels, siger Vigen.

Foruden Lasse Vigen Christensen har også Joel Kabongo stiftet bekendtskab med Niels Frederiksen på U21-landsholdet, men Brøndbys centrale forsvarsspiller sidder i øjeblikket ude med en skade. 

Brøndby-truppen rejser på træningslejr til Polen tirsdag formiddag, og det vil være Niels Frederiksens første opgave som cheftræner.