Dagens U21-profil: I farmands store fodspor
Foto: Getty Images
EM

Dagens U21-profil: I farmands store fodspor

På hver kampdag under U21-EM bringer tipsbladet.dk et portræt af en af aktørerne ved slutrunden.

U21-slutrunden er ikke bare et møde med 12 nationer. Det er også et møde med nogle af de 276 spillere, der er udtaget til slutrunden for deres land.

På hver kampdag under U21-EM vil tipsbladet.dk bringe et portræt af en af aktørerne.

Dagens U21-profil er: Marcus Thuram, Frankrig

For 21 år siden var det farmand, der stod i en semifinale. Senere torsdag er det sønnike.

Marcus Thuram og Frankrig har spillet sig frem til semifinalerne ved U21-EM, og her er modstanderen det stærke mandskab fra Spanien.

Og Marcus Thuram træder i store fodspor, for farmand - den fremragende back Lilian Thuram - satte et kæmpe aftryk på Frankrigs semifinale mod Kroatien, da der var VM i 1998. En slutrunde, der blev spillet i Frankrig.

Marcus Thuram fører nu pennen til sit eget landsholdskapitel, som endnu ikke er forbi med U21-landsholdet, hvor han har været i aktion i alle Frankrigs tre gruppekampe.

Det er ellers ikke, fordi han kom ind til slutrunden med masser af selvtillid. Hans klub, EA Guigamp, rykkede ud af den franske Ligue 1, selv om Marcus Thuram havde en udmærket sæson personligt og scorede ni gange i 32 kampe.

Nu skal han formentlig bruge sommeren på at finde en ny arbejdsgiver, for det er tvivlsomt, om kantspilleren, der fylder 22 i august, vil spille i den næstbedste række - i øvrigt som det nok også gør sig gældende for Johan Larsson og Lebogang Phiri, de to tidligere Brøndby-spillere.

Først skal Marcus Thuram dog bruge aftenen på at kæmpe for at sende sit land i U21-EM-finalen. Godt nok vil det ikke være en lige så stor bedrift, som da Lilian Thuram for 21 år siden scorede begge mål i Frankrigs sejr på 2-1 over Kroatien i VM-semifinalen - siden vandt Frankrig VM for første gang nogensinde, da Brasilien blev slået med 3-0 - men det vil stadig være en bedrift, der er med til at bekræfte, at Marcus Thuram er et fint talent.

De to mål fra Lilian Thuram var i øvrigt de eneste to, han scorede i sin landsholdskarriere, hvor det blev til 142 kampe. Der kan Marcus Thuram trods alt glæde sig over, at han er lidt mere træfsikker.