Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - Randers FC

Kan OB bygge videre på de gode vibrationer efter sejren over Esbjerg eller kan Randers FC drille fynboerne på eget græs? Optakt til en interessant fredagskamp i Superligaen.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag 9. august kl. 20.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Max
Hashtag: #obrfc #sldk

Holdnyt:
OB:

Med seks point efter fire kampe har OB lige nu seks gange så mange point som på samme tidspunkt i sidste sæson. Dengang var Randers med til at gøre sæsonstarten slem for OB, men Jakob Michelsens mandskab er et helt andet sted i år.

Der blæser således mere positive vinde over Ådalen, hvor OB med sejren over Esbjerg ligger nummer fem i Superligaen og tilmed kan glæde sig over kontraktforlængelsen med Jeppe Tverskov og tilgangen af tuneseren Issam Jebali. Sidstnævnte er næppe klar til en startplads, men han er med i truppen, og det samme er Jeppe Tverskov og Jacob Barrett Larusen, selvom de måtte udgå af seneste kamp mod Esbjerg.

Meget bemærkelsesværdigt er det, at OB-træner Jakob Michelsen har valgt at vrage angriberen Anders K. Jacobsen til kampen. 

Randers FC
Sejren over FC Nordsjælland må give selvtillid i Randers, der har fået en fin sæsonstart med fem point efter fire kampe. Nu venter en svær udekamp i Odense, hvor klubben i seks forsøg ikke har vundet i siden april 2016.

Men Randers FC tager hele tiden små skridt fremad, og klubben har før leveret overraskelser, når man mindst venter det. Man ser allerede tegningerne til en idealformation hos Thomas Thomasberg, og efter sejren over FC Nordsjælland må man forvente, at Randers FC holder fast i den succesfulde startelver.

Dog træder Simon Piesinger formentlig ind i startopstillingen efter overstået karantæne, og dermed kan Simon Graves blive skubbet ud på bænken igen. Resten bør give sig selv.

Karantæne:
OB: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen – Leeuwin, Tverskov, M. Lund – Johnson Laursen, Kløve, Drachmann, Thomasen, Barrett Laursen – Kadrii, Svendsen

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kopplin, Graves, Marxen, Conboy – Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Lobjanidze – Egho, Riis

Profilen:
I sidste sæson scorede Marvin Egho kun syv mål i 28 kampe, men østrigeren er kommet fremragende fra land på denne side af sommerferien. I de første fire kampe er det blevet til i alt fire scoringer, og han blev noteret for to mål i den seneste sejr over FC Nordsjælland. Egho har endnu ikke lignet en Superliga-profil, men lige nu har han selvtillid, og måske kan han drille OB’s defensiv, der tidligere på sæsonen har dummet sig et par gange.

Vidste du, at…:
Bashkim Kadrii har spillet for både Randers og OB, og han har også prøvet at komme på måltavlen i de indbyrdes kampe for begge mandskaber. Som OB-spiller scorede han mod Randers FC i anden spillerunde af 2013/14-sæsonen, da de to klubber spillede 1-1 i Randers, mens han i foråret 2018 scorede tre mål i kronjydernes 4-1-sejr over OB i et opgør, der også blev spillet på Randers FC’s hjemmebane. Han har altså endnu ikke scoret i kampe mellem de to hold i Odense.

Dom:
I sidste sæson endte begge kampe mellem OB og Randers med smalle sejre til det hold, der var på hjemmebane. Det kan derfor tyde på en ny målfattig affære; særligt når man tænker på, at OB i seneste kamp mod Esbjerg gjorde en dyd ud af at holde målet rent. Fynboerne har dog nogle offensive kort, der er stærkere end kronjydernes, så hjemmeholdet er favorit i opgøret. Vi byder på 1-0 til OB.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel: