Video : Tipsbladet
Champions League

Bedst og værst: En magisk FCK-aften blev aflyst

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret i Telia Parken mellem FC København og Røde Stjerne.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København - Røde Stjerne 1-1 (1-1) (Røde Stjerne videre efter straffesparkskonkurrence)

0-1 Richmond Boakye (17.)

1-1 Dame N'Doye (45.)

Kampens bedste:

FC København:
Det må være fantastisk at have Carlos Zeca som holdkammerat og som anfører. Den græske landsholdsspiller leverer helhjertet hver eneste gang, og hans betydning ser man især i de helt store kampe. Mod Røde Stjerne løb Zeca solen sort, lukkede tonsvis af huller i defensiven og slog flere gode pasninger frem i banen. Det er måske ikke ham, man lægger mest mærke til i FCK, men der er nok få, Ståle Solbakken nødigere vil undvære. Zeca er aldrig skadet, han brokker sig aldrig og opmuntrer hele tiden sine holdkammerater. Ved Dame N'Doyes udligning til 1-1 jublede han sammen med assistmageren Pierre Bengtsson og de mange FCK-fans på den ene langside. En rigtig Løvernes Konge, der må have lunger for to.

Røde Stjerne:
Der var to gode angribere med nummer 14 på ryggen. Hos Røde Stjerne var det Richmond Boakye, der scorede serbernes mål til 1-0 og desuden udmærkede sig ved - lidt ligesom FC Københavns nummer 14 i den modsatte ende - at være en god opspilsstation. Ghaneseren har scoret imponerende 55 mål i 74 kampe for Røde Stjerne og er en stor stjerne i klubben.

Kampens værste:
Carlo Holse skal bevise, at han ikke bare er en god Superliga-spiller, men også kan være med på europæisk niveau. Det gjorde han ikke denne tirsdag. Kantspilleren havde ikke mange vellykkede aktioner i offensiven, og lidt for ofte var han usynlig. Holse kom til et par fine afslutningsmuligheder, men der var aldrig den fornødne kvalitet. Det er hård kost at slå igennem i FC København, og Holse mangler stadig et par procenter.

Dagens helt store skurk var dog naturligvis Nemanja Milunovic, der solgte sine holdkammerater i Røde Stjerne med et rødt kort meget tidligt i anden halvleg. Det samme kan man tilføje om Pep Biel, der blev udvist i den forlængede spilletid. Sådan definerer man et dårligt indhop.

Kampens detalje:
Jonas Wind er stor og stærk, men bestemt også elegant. Det beviste han blandt andet efter 62 minutter, da han modtog bolden helt ude i venstre side og med et par lækre driblinger på et meget lille område fik sat et par Røde Stjerne-spillere på halen. I en kamp, der mest bestod af høje albuer og tacklinger, var det et lille lyspunkt for øjnene. Og så var straffesparkskonkurrencen naturligvis helt unik i sig selv. Samtlige spillere måtte en tur til pletten - det ser man ikke hver dag.