Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - OB

Topholdet FC Midtjylland møder top seks-bejlerne OB.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcmob #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Det har virkelig kørt for Brian Priskes mandskab i Superligaen, der efter kampen ude mod FC København fortsat er fire point i front. FC Midtjylland har spillet til nul i alle kampe med Priske i spidsen, og holdet har stadig et godt og offensivt udtryk.

I Parken var FC Midtjylland flere gange tæt på at score og viste samtidig stærkt forsvarsspil. Især kaptajn Erik Sviatchenko spiller på et ekstremt højt niveau for tiden.

Malurt var der i bægeret, da klubben meget overraskende røg ud af pokalturneringen med et nederlag på 0-1 ude mod Fremad Amager, og dermed er det kun Superligaen, der er tilbage for holdet.

Evanders attituder i den kamp var i øvrigt ganske bekymrende for midtjyderne, der kunne se brasilianeren stå og klappe ud mod træner Brian Priske, efter han ikke fik lov til at sparke et frispark, som Awer Mabil i stedet sendte i muren. Han har siden undskyldt sin opførsel, men måske han er at finde på bænken fra start af opgøret mod OB.

Nu venter så en hjemmekamp mod OB, og her skal FCM så forsøge at få ryste pokalskuffelsen af sig. Hjemme på MCH Arena er klubben notorisk stærk, og derfor er forventningen tre point på kontoen.

Tim Sparv kæmper fortsat noget med rygproblemer efter den skade, han fik under seneste landsholdssamling. Derudover misser både Awer Mabil og Jens-Lys Cajuste opgøret mod OB med karantæne.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

OB:
Det var langt fra en walk over for OB, da holdet tirsdag aften mødte Otterup i pokalturneringen, men Superliga-holdet kom fra kampen med et avancement i turneringen. Mathias Greve gjorde det til 1-0 tidligt i opgøret, og så måtte man hen til 12 minutter før tid for at få kampens sidste scoring, som Sander Svendsen stod for.

Nu skifter fokus så til Superligaen, hvor Jakob Michelsens mandskab senest tabte med 1-2 til AGF.

På skadeslisten for OB er Ryan Johnson Laursen, Issam Jebali, Jacob Barett Leursen, Troels Kløve og Moses Opondo.

Fynboerne jagter point, så man fortsat holder sig godt til i kampen om top seks.

Karantæne:
FC Midtjylland: Awer Mabil
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Sviatchenko, Nicolaisen, Dal Hende - Onyeka, Sparv - Isaksen, Marcondes, Evander - Kaba

OB (3-5-2): Christensen - Leeuwin, Tverskov, Lund - Juel Andersen, Greve, Drachmann, Thomasen, Lund - Kadrii, Svendsen

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 10. spillerunde

Profilen:
Marc Dal Hende er kommet fornemt tilbage, efter han i løbet af sommeren ikke fik et skifte til udlandet gennemført. Brian Priske har bragt ham tilbage i startopstillingen, og Dal Hende har allerede fundet formen. Det eneste, han endnu ikke har stået for, er mål, som man ellers traditionen tro også får fra den stærke venstre back.

Vidste du, at..:
Der er stort set garanti for en hjemmesejr: De otte seneste Superliga-kampe i Herning mellem de to klubber er alle blevet vundet af FC Midtjylland. OB har tilmed bare scoret i to af de otte kampe.

Dom:
Superligaens tophold møder top seks-bejlerne fra OB, og der venter en ganske interessant kamp mellem to mandskaber, der defensivt har stået solidt i denne sæson. Selvfølgelig har FCM været mest imponerende, for holdet har bare lukket to mål ind i 10 kampe, og når man så samtidig tænker på, at FCM stort set altid klarer sig godt mod OB, når fynboerne gæster Herning, er det svært at se, hvordan OB skal få point.

Specielt med tanke på, at OB også er ramt af skader til vigtige spillere.

Det trækker op til en ny fynsk skuffelse i Herning - 2-0 til Brian Priskes FC Midtjylland.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

Læs også:Optakt: FC København - Silkeborg IF

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Det ligner en håbløs opgave for rekord-Kent