Video : Tipsbladet
Superliga

Vigtig Brøndby-spiller kan være tilbage mod FCK: Han bør være klar

Det giver Brøndbys spil noget ekstra, når Anthony Jung er med, og venstrebacken står også til at få comeback søndag mod FC København.

Der er stort derby søndag mellem Brøndby IF og FC København, og her skal hjemmeholdet forsøge at få gjort op med den seneste tids dårlige resultater.

Klubben fra den københavnske vestegn har tabt fire af de sidste fem kampe i dansk fodbolds bedste række, men lidt positivt nyt er der trods alt for Niels Frederiksen, for han står til at få en mand tilbage i startopstillingen.

Mens langtidsskader holder Simon Tibbling, Kasper Fisker og Joel Kabongo ude, er en venstre back tæt på comeback, mens en central midtbanespiller stadig er ude.

- Børkeeiet er ikke med - han har ikke trænet i nogle uger. Anthony Jung har trænet med, og han bør være klar, er meldingen fra Niels Frederiksen.

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC København

Tobias Børkeeiet har været ude siden U21-landskampen mellem Ungarn og Norge, og tyske Anthony Jung missede sidste weekends opgør. Sidstnævnte glæder Niels Frederiksen sig over at få tilbage.

- Grundlæggende har han spillet en fin sæson med en lille pil ned de sidste fire kampe sammen med holdet, men det er rart at spille med en venstre fod på venstre back. Vi har nærmest ingen "venstrefødder" på holdet, når "Tony" ikke spiller, så det er dejligt i forhold til vores spil med bolden. Det er der, det er vigtigst, siger Frederiksen og forklarer:

- Han er en dygtig spiller, og han er en spiller, der løfter sig med niveauet. Han præsterer bedre mod bedre modstandere - sådan er han jo som spiller. Han skal finde topniveauet frem på søndag, og det har vi en forventning om, at han gør.

For Brøndby er det både Jungs fysik og gode spil med bolden, der er vigtig i et opgør som det mod et fysisk stærkt og kompakt mandskab som FC København.

Læs også:Brøndby skaber for få chancer til Wilczek: Vi har ikke været dygtige nok

- Sådan som vi spiller, er det en fordel at have en venstrefodet venstre back, fordi det gør det muligt at spille de rigtige bolde fremad med de rigtige vinkler, lyder det fra cheftræner Niels Frederiksen.

Anthony Jung har gang i sin tredje sæson i Brøndby - han har spillet 70 Superliga-kampe for klubben indtil videre.

Brøndby ligger før opgøret mod FC København nummer seks i Superligaen.

Læs også:Brøndby-spiller: Stemningen mod FCK minder om berømt derby

Læs også:Brøndbys Kaiser er åben for forlængelse: Jeg har det godt her

Læs også:Brøndby-boss håber på profil: Jeg kunne godt se ham fortsætte her