Video : Tipsbladet
Landshold

Italien tangerer gammel rekord: Jeg vil hellere vinde to VM-titler

Italien vandt deres niende sejr i træk tirsdag aften, men Roberto Mancini vil hellere slå en anden rekord.

Italien storskuffede, da de ikke formåede at kvalificere sig til VM i 2018 i Rusland, og det italienske fodboldforbund hyrede den tidligere Manchester City-træner Roberto Mancini til at få landsholdet tilbage på ret køl.

Og det har han hidtil haft succes med.

I weekenden sikrede Italien sig en billet til EM i 2020 med en sejr over Græjenland, og tirsdag vandt holdet deres niende kamp i træk, da de slog Liechtenstein. Det tangerer en rekorden for flest sejre i træk af det italienske landshold – en rekord, der blev sat i 1938/39, da Vittorio Pozzo var landstræner.

Det glæder landstræner Roberto Mancini, der dog har en anden rekord i kikkerten:

Læs også:Italiensk landstræner med store ambitioner: Målet er at vinde EM

- Det er rart at tangere Vittorio Pozzos sejrrekord, men jeg vil hellere matche hans præstation med at vinde to VM-titler, siger Roberto Mancini ifølge Football Italia.

Til tirsdagens kamp mod Liechtenstein havde Roberto Mancini skiftet ud på hele ti pladser, og det kunne mærkes, erkender han.

- Det var naturligt, at vi manglede en vis stabilitet, når der blev skiftet på så mange pladser. Der var nogle positive ting, og der var andre ting, vi kan forbedre, men det største problem var, at disse spillere ikke rigtig har spillet sammen før, fortæller Roberto Mancini.

Læs også:Spansk målhelt efter EM-kvalifikation: Vi skal forbedre os

Læs også:Højdepunkter: Schweizisk sejr holder liv i spændingen i Danmarks gruppe

Læs også:Finsk gave: Bosnien tabte i Grækenland