Video : Tipsbladet
Generelle

Racistiske tilråb skulle ikke ødelægge Isak og Sveriges fest: Det skal ikke påvirke mig

20-årige Alexander Isak blev udsat for racistiske tilråb og sange fredag aften i Sveriges udesejr over Rumænien. Dommeren var tæt på at fløjte kampen af før tid, men det sørgede Isak selv for, at den ikke blev.

Fredag aften sikrede Sverige sin EM-slutrundebillet, da holdet vandt 0-2 på udebane i Rumæninen, men efterfølgende var racisme det store samtaleemne.

Den blot 20-årige svensker Alexander Isak blev nemlig udsat for rasicme, da rumænske tilhængere både sang og råbte racistiske ting til Isak.

Læs også:Granqvist om Isak efter racisme i Rumænien: Han er en utrolig stærk person

Dommeren var ved at afblæse kampen, men efter en snak mellem dommer Daniele Orsato og hovedpersonen selv, blev kampen færdigspillet.

Efter kampen sagde Isak selv om episoden:

Læs også:Medie: Vardy svinede Nasri-familie før rødt kort

- Jeg spurgte ham (Daniele Orsato, red.), om han havde hørt det. Det havde han ikke, men nogle minutter senere afbrød han kampen. Der var racistiske ord og skrig - sådan nogle, der ikke skal forekomme, sagde Isak til svenske Aftonbladet efter kampen og fortsatte:

- Jeg valgte, at sådan noget ikke skulle påvirke mig, for i sidste ende er det det, de vil. Dommeren sagde, han kunne afbryde kampen, men jeg sagde til ham, det ikke var nødvendigt, sagde Isak efter kampen.

Den 20-årige Isak har spillet 10 kampe for Sverige og har scoret fire mål. Nu er han altså i en alder af blot 20 år klar til EM med Sverige i 2020.

Læs også:Collina afværger mulig dommerskandale

Læs også:Eriksen ønsker forbedringer inden slutrunde: Det ville være flovt

Læs også:Irlandskampen: Åge kan ikke tabe