Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Silkeborg IF

Det er top mod bund, når FC Midtjylland og Silkeborg IF mødes i Herning i et opgør, hvor hjemmeholdet er kæmpe favoritter.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmsif #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Superligaens tophold står før 18. runde i en fremragende position i Superligaen. Mens man selv møder bundholdet Silkeborg IF på mandag, skal FC København møde Brøndby IF bare få timer efter kampen ude mod FC Lugano. AKtuelt er der syv point mellem de to tophold, så FCK er tvunget til at slå BIF.

Efter Kenneth Andersen sagde sit job op i midten af august, har det kørt solidt for FC Midtjylland, hvor Brian Priske nu også har vekslet sit job som midlertidig træner til permanent træner.

Klubben vil naturligvis have respekt for modstanderen fra Silkeborg, men er der behov for at hvile nogle ben, kan et opgør mod SIF være der, hvor man gør det.

Kristian Riis, Zsolt Korcsmar og Marc Dal Hende er fortsat ude, mens Mikael Anderson misser endnu en kamp med problemer i ribbene. Nicolas Madsen er rejst til et U20-stævne i Brasilien, så Søren Reese får lov at indgå i kamptruppen.

Silkeborg IF:
Kent Nielsens mandskab førte 1-0 hjemme mod Esbjerg, var bedst og havde muligheder for at øge føringen, men som så ofte før kunne man ikke holde initiativet i kampen, og når SIF ikke kan det, går det galt. Esbjerg scorede to gange i anden halvleg, og så tabte Silkeborg. Igen, fristes man til at sige. Det har klubben gjort i 12 af 17 Superliga-kampe, og nu er der seks point op til EfB, der ligger næstsidst i Superligaen.

Klubben fra Søhøjlandet er på vej retur til NordicBet Ligaen, og det er svært at se, hvor optimismen skal komme fra. Ronnie Schwartz laver mål, og spillet er til tider godt, men ellers er der intet at være positiv omkring for Kent Nielsen.

Læs også:AaB'er gjorde comeback efter brækket ben: Det har været frustrerende

Historien om SIF-holdet har i denne sæson også været, at man har været hårdt plaget af skader. Mod Esbjerg senest var SIF uden Milan Massop, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær, Jeppe Spliid Gertsen, Gustav Dahl, Magnus Mattsson og Marc Rochester for bare at nævne nogle.

Frederik Alves Ibsen, Jeppe Spliid Gertsen og Anders Hagelskjær er alle blevet klar og er tilbage i truppen, og så må Simon Skou Jakobsen, der startede inde senest mod EfB, tage plads på tribunen. På tribunen denne gang er også Shkodran Maholli og Valance Nambishi med nye skader.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
SIlkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Scholz, Sviatchenko, Dyhr - Onyeka, Sparv - Mabil, Marcondes, Evander - Kaba

Silkeborg IF (4-1-4-1): Romo - Crone, Alves Ibsen, Hagelskjær, Møller - Lesniak - Vallys, Hebo, Madsen, Okkels - Schwartz

Profilen:
Dennis Flinta spiller - hvis han kommer i aktion - sin sidste kamp mod FC Midtjylland. Den nu 36-årige Silkeborg-kaptajn siger farvel til den professionelle fodboldverden, når aftalen med SIF løber ud ved årsskiftet. Netop FC Midtjylland er en af de klubber, Flinta har en fortid i. Fra 2007 til 2009 var Flinta at finde i FC Midtjylland, inden han vendte tilbage til Silkeborg, som han også skiftede til FCM fra.

Vidste du, at...:
FC København ligger før 18. runde på andenpladsen i Superligaen - Ståle Solbakkens hold har hentet 37 point. Netop 37 point er efter 17 runder i Superligaen det, der skiller FC Midtjylland og Silkeborg IF. Det er forskellen på top og bund. Det svarer til, at FC Midtjylland i gennemsnit har hentet 2,18 point mere end Silkeborg IF i hver runde.

Læs også:Sidste pokal-kvartfinale på plads: AaB er videre efter sejr over HB Køge

Dom:
Pilen peger på en hjemmesejr.

Hjemmeholdet er stærkt og vinder og vinder og vinder, og udeholdet er ikke så stærkt og taber og taber og taber.

Spørgsmålet er, hvor stor sejren bliver til hjemmeholdet, der har spillet en del tætte kampe i dette efterår. FC Midtjylland kommer formentlig til at score en del mål, for clean sheet har SIF endnu til gode at holde, og klubben lukker som regel mindst et par mål ind.

3-0 til FC Midtjylland.

Tidligere indbyrdes, kampe form og tabel:

Læs også:Silkeborg-spiller om nedtur: Det påvirker mig ikke, hvad folk snakker om

Læs også:Superliga-spørgsmål: Kan BIF sende guldet et godt stykke mod Herning?

Læs også:Ekspert om Kent Nielsens fremtid: Det er lidt lakrids