Video : Tipsbladet
Superliga

OB hentede spiller til U19-hold: Et skridt på vejen til at blive professionel

OB's talentchef Tonny Hermansen mener, at købet af 17-årige Robin Østrøm viser, at klubben kan være et springbræt til en professionel tilværelse som fodboldspiller.

Mandag købte OB den blot 17-årige Robin Østrøm fri af sin kontrakt hos B93, og tilsluttede ham talent-akadamiet i OB, hvor hans primære virke skal være på OB’s U19-hold.

Købet af Robin Østrøm er ifølge talentchef i OB Tonny Hermansen et vigtigt skridt i forhold til at vise, at OB er et sted, hvor fodboldtalenter kan komme igennem systemet og i sidste ende forhåbentligt blive professionel fodboldspiller:

Læs også:Alt om OB: Mange nye spillere skal slå til med det samme

- Det (købet af Østrøm, red.) betyder, at omverdenen får øjnene op for, at der også er noget, der hedder OB i talent-sammenhæng. De seneste år er det lykkedes os at få spillere igennem systemet, og det spreder sig som ringe i vandet, at andre ser og hører om de muligheder og, at spillere kan bruge vores tilbud som et skridt på vejen til at blive professionel fodboldspiller, og i den sammenhæng betyder det noget, at vi ligger nummer et i U19-ligaen, siger OB's talentchef Tonny Hermansen til Fyens.dk.

Tonny Hermansen fortæller også til Fyens, at den klare målsætning for OB er, at udvikle spillere fra U-holdene, som kan tage skridtet hele vejen til liga-holdet, men også udlandet.


Her peger han blandt andet på Gustav Grubbe (RB Leipzig) og Mathias Jørgensen (New York Red Bulls), som begge nåede at få debut i Superligaen, men blev solgt til udlandet, da de stadig var ungdomsspillere.

Læs også:OB køber ung midtstopper: Han er en sindssygt spændende spiller

OB har lavet en kontrakt med Robin Østrøm, der løber frem til sommeren 2022.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020

Læs også:Barça bekræfter: Henter portugisisk angriber for 230 millioner kroner

Læs også:Manchester Uniteds nyindkøb kan betyde farvel til Pogba