Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - Brøndby IF

Det er et vigtigt forår for både OB og Brøndby IF, som skal kæmpe hårdt for en plads i top 6. Søndag mødes de i forårspremieren.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: 3+
Hashtag: #obbif #sldk

Holdnyt:
OB:
Den afgørende sportsdirektør, Jesper Hansen, og den nye sportschef, Michael Hemmingsen, havde travlt i januar. OB hentede et halvt nyt hold ind og skilte sig af med flere markante spillere.

Ind kom Aron Elis Thrandarson , Kasper Larsen, Mart Lieder og Jørgen Skjelvik, mens klubben også købte Alexander Juel Andersen fri fra Vendsyssel FF. Ud gik til gengæld Ramon Leeuwin, Bashkim Kadrii, Mathias Greve, Anders K. Jacobsen og Julius Eskesen.

Dermed skal OB formentlig bruge noget tid på at spille de mange nye ind på holdet, men der er ikke plads til megen slinger i valsen: OB skal overhale tre hold for at komme i top 6, inden grundspillet slutter. Holdet sluttede desuden efteråret af med at få bare ét point i fem runder, så der har været noget at arbejde på hen over vinteren.

Til premieren mod Brøndby sidder Jens Jakob Thomasen ude med en skade, men ellers burde Jakob Michelsen have en skades- og karantænefri trup at vælge fra.

Brøndby IF:
Også Brøndby har sagt farvel til nogle vigtige spillere, navnlig Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, mens også Johan Larsson er væk. Men hvor OB har fyldt godt op med tilgange, har Brøndby ikke hentet en eneste erstatning ind i løbet af januars transfervindue.

Klubben siger, at det er en del af fremtidens strategi, og det kan meget vel være, at det ender med at være det bedste på den lange bane. Nu og her svækker det dog førsteholdet, der til gengæld har fået hævet målsætningen til top 3.

Der er dog kun fire point op til AGF på tredjepladsen, så det er ikke uopnåeligt. Brøndby skal omvendt vare sig for holdene lige under. Der er for eksempel kun fire point ned til ottendepladsen og dermed ingen top 6.

Cheftræner Niels Frederiksen må undvære Joel Kabongo, Hjörtur Hermannsson, Tobias Børkeeiet, Josip Radosevic og Kasper Fisker, der alle døjer med skader.

Karantæne:
OB: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen – Larsen, Tverskov, Lund – Johnson Laursen, Kløve, Drachmann, Opondo, Barrett – Lieder, Svendsen

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe – Rosted, Maxsø, Jung – Gammelby, Vigen, Frendrup, Slimane, Mensah – Hedlund, Mraz

Profilen:
OB solgte sin topscorer, Bashkim Kadrii, i januar måned, og med ham forsvandt en mand, der scorede ti mål i efteråret. I stedet kom Mart Lieder fra SønderjyskE, så han får en vigtig opgave: Scor de mål, som OB mangler uden Kadrii.

Vidste du, at..:
Hvis Anis Ben Slimane kommer på banen for Brøndby, debuterer han for klubbens førstehold – og som Superliga-spiller. For bare et halvt år siden spillede han 2. division for AB, men Niels Frederiksen har åbnet op for en startplads til ham.

Dom:
Både OB og Brøndby har mistet nogle vigtige spillere i januar, men OB har som den eneste af de to klubber erstattet det tabte. Derudover kan Jakob Michelsen glæde sig over, at han har langt færre skader at tage hensyn til end Niels Frederiksen.

Af de grunde tror vi, at hjemmeholdet hiver en smal sejr i land i forårspremieren. 2-1 til OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: