Video : Tipsbladet
Landshold

Landskamp rammes også af coronavirus: Overvejer at aflyse den helt

Landskampen mod Færøerne i Herning bliver måske slet ikke afviklet. Det vil DBU, UEFA og det færøske fodboldforbund beslutte i løbet af de kommende uger. Spilles den, bliver det uden tilskuere.

Det er ikke kun Superliga-kampe, der rammes af, at myndighederne fraråder arrangementer for over 1.000 deltagere. Det går også ud over landsholdets testkamp mod Færøerne den 27. marts.

DBU skriver på sin hjemmeside, at kampen måske skal aflyses helt. Det sker som et led i arbejdet med at stoppe spredningen af coronavirus.

Læs også:LIVE: Få alle informationer om dansk fodbold og coronavirus

- Samtidigt vil DBU være i dialog med UEFA og det færøske fodboldforbund og vurdere, om venskabskampen skal gennemføres, da det ikke er muligt at udskyde den. Den endelige beslutning bliver først truffet engang i løbet af de næste par uger, skriver DBU.

Derudover vil unionen drøfte med sine engelske kollegaer, hvad frygten for smitte af coronavirus betyder for testkampen på Wembley den 31. marts.

Hvis opgøret mod Færøerne bliver spillet, bliver det for tomme tribuner. Det står allerede klart.

Læs også:Superligaen bekræfter: Alle kampe i næste runde spilles uden tilskuere

- Vi har glædet os til at have landskamp med en masse gode fans i Herning. Derfor er det beklageligt, at vi ikke kan gennemføre venskabskampen mod Færøerne med tilskuere. Vi refunderer naturligvis billetterne til de godt 6.000 fans, der allerede har købt billet, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

Tiltagene kommer, efter statsminister Mette Frederiksen fredag formiddag opfordrede til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med over 1.000 deltagere. Det har som nævnt fået Superliga-klubberne til at lukke dørene til alle den kommende rundes syv kampe.

Læs også:FCK lukker døren: Europa League-brag for tomme tribuner

Læs også:Statsministeren vil have udskudt store arrangementer - kan ramme Superligaen

Læs også:Endnu en Lyngby-spiller slår fast: Man bør aflyse to kampe