Video : Tipsbladet
Superliga

Hobro-boss om Sabbi-skifte midt i sæsonen: Tror ikke, han kan finde på det

Hobro IK's formand regner med at råde over Emmanuel Sabbi i resten af denne sæson, selv om spilleren som udgangspunkt har kontrakt med OB fra 1. juli.

I Danmark har Emmanuel Sabbis skifte ved kontraktudløb 30. juni fra Hobro til OB fyldt en del i debatten, da Superligaen sandsynligvis stadig er i gang på det tidspunkt, hvis 2019/20-sæsonen skal spilles færdig.

Sabbi skifter på fri transfer på en kontrakt, der blev indgået i de første dage i januar, og han blev bedt om at blive og hjælpe Hobro i forårssæsonen, selvom OB i slutningen af transfervinduet i januar forsøgte at købe amerikaneren fri.

Sabbis sag er ekstra speciel, da han er den eneste, der skifter mellem to Superliga-klubber 1. juli, ud over nogle lejede spillere.

I Hobro håber klubformand Lars Kühnel på en fælles aftale med Divisionsforeningen og Spillerforeningen, der opstiller rammer for korte forlængelser af spillerkontrakter, indtil sæsonen er slut. Og Lars Kühnel håber på at finde en aftale, der gør, at Emmanuel Sabbi spiller sæsonen færdig for Hobro, også hvis det betyder kampe i Hobro-trøjen for amerikaneren til juli og august.

Læs også:Hobro om midlertidige forlængelser: Regner det for en formalitet

- Uanset om vi forlænger med Sabbi eller ej, er de signaler, vi får fra UEFA og FIFA, at transfervinduet ikke åbner før 31. juli, eller hvornår Superligaen kommer til at slutte, siger Lars Kühnel til Tipsbladet.

- Det betyder, at der ikke er en gulerod for Sabbi, der hedder, at han kan spille kampe for OB fra 1. juli i stedet for at forlænge kontrakten nogle få uger med os og så skifte til OB. Teoretisk kunne der så ske det, at Sabbi ikke forlænger med os og så ikke spiller kampe før næste sæson, fordi OB ikke kan få hans spillercertifikat, før transfer-vinduet åbner, men det tror jeg ikke, han kan finde på, siger Lars Kühnel.

- Når vi får vores sportschef, Jens Hammer Sørensen, tilbage fra hjemsendelse, sætter vi os ned og tager en trepartsforhandling med OB og Sabbi og hans agent. Og jeg kan ikke tro, at OB ikke vil være med til, at vi kan bruge Sabbi, når sæsonen skal spilles færdig, siger Lars Kühnel.

Sagen bliver ekstra kompliceret, fordi Hobro og OB meget vel kan ende i samme pul-jespil efter grundspillet, eller endda i to direkte dueller om overlevelse til sidst, hvor nummer tre i de to nederste puljespil kæmper om en enkelt Superliga-billet til 2020/21.

Læs også:Spillerforeningen om Sabbi og Damsgaard: Må forhandle os frem til løsning

- Man kan jo godt se en interessekonflikt opstå, hvis Hobro og OB skal mødes. Det er da helt naturligt og menneskeligt, at Sabbi vil tænke på det, hvis han kan være med-virkende til at spille OB ned i 1. division, hvorefter han skifter dertil. Et år i 1. division er altså meget i forhold til at have et attraktivt udstillingsvindue i en spillerkarriere, der ofte ikke er meget længere end 10 år. Vi håber ikke, det sker, men kommer vi ud i det, vil vi tro på, at det ikke bliver et problem, siger Lars Kühnel om en situation, der uden dramaet om kontraktudløbet også kunne have fundet sted uden den ufrivillige corona-pause.

Hobro-formanden tror og håber, at alle parter i Danmark er indstillet på at finde løs-ninger i den meget særlige situation, coronavirussen ser ud til at skabe med en Super-liga-sæson, der kan blive færdigspillet et par måneder forsinket.

- Det er lige før, jeg vil sige, at det er for ringe af os alle i dansk fodbold, hvis vi ikke kan løse de situationer, der opstår i en så ekstraordinær situation som denne, som eksempelvis med de spillere, der har kontraktudløb,” siger Lars Kühnel.

Læs også:Sommer-transfer i Superligaen løst: Uvirkeligt at det bliver et problem

Læs også:Avis: Emmanuel Sabbi afviste udenlandsk storklub

Læs også:Fire Superliga-klubber klar til at fritage utrygge spillere fra kamp