Video : Tipsbladet
Generelle

Endnu en klub er utilfreds: En reel udvanding af 2. division

Brønshøj Boldklub udtrykker også utilfreds med Divisionsforeningens planer for 2. division.

Som tipsbladet.dk kunne fortælle torsdag, planlægger Divisionsforeningen at genstarte 2. division med et amputeret program og med mange kampe i juli, og det er flere klubber i landets tredjebedste række svært utilfredse med.

Slagelse B&I og HIK har udtrykt, at det er problematisk at lægge så mange kampe i en tid, hvor spillerne i 2. division, der primært består af amatører, holder ferie, og tipsbladet.dk har talt med flere kilder, der deler det synspunkt, men ikke ønsker at stå frem til citat.

Nu fastslår Brønshøj Boldklub, at man heller ikke støtter op om Divisionsforenigens plan.

Læs også:Store problemer med nyt stadion: Jordvolde kan styrte sammen

- 2. divisionsklubber bruger samlet potentielt ca. 600 spillere i løbet af en sæson, hvoraf ca. 30 % (170 spillere) er bibeskæftigede kontraktspillere, og de resterende ca. 70 % (430 spillere) er rendyrkede hobbysspillere/amatører. Majoriteten af de eksisterende kontrakter har udløb pr. 30.6.2020, og sammenholdt med gruppen af hobbyspillere kan klubberne i princippet ej forvente at have sine spillere til rådighed i juli måned, skriver klubben på sin hjemmeside med administrerende direktør Dennis Kjeldsen som afsender.

Han fortsætter:

- Det er Brønshøj Boldklubs vurdering, at den foreslåede løsning vil skabe en yderst uheldig afvikling af sæsonens resterende kampe , da det i høj grad vil afhænge af, hvilke klubber der kan forlænge sine kontrakter efter 30.6.2020 , hvilke amatørspillere der fortsætter, hvem der er på ferie m.m.

Læs også:Netop offentliggjort: Disse dage og weekender spilles der Superliga-bold

- Holdenes indbyrdes niveauforskelle risikerer på denne baggrund at forskydes fra runde til runde, hvilket medfører, at rækken i stort omfang vil blive afgjort af forhold, der ligger uden for banen. Set i det lys er det Brønshøj’s vurdering, at kampeafvikling i juli måned under de skitserede forhold vil være konkurrenceforvridende og en reel udvanding af 2. division.

Divisionsforeningens forslag indeholder kampe i 2. division indtil 26. juli.

Læs også:Afsløring: Vil genstarte 2. division med amputeret kampprogram

Læs også:Afsløring: Her er prisen på coronatests i dansk fodbold